У центрі Рівного може з`явитися нова пішохідна зона

http://rivne1.tv

Проект щодо облаштування пішохідної зони на вулиці Гетьмана Сагайдачного біля драматичного театру в міста Рівне подала на "Громадський Бюджет" рівнянка Олена Пінчук. Про це пише сайт Rivne1.tv

Проектом передбачається облаштування пішохідної зони: впорядкування зеленої зони і влаштування покриття на місці протоптаної стежини, впорядкування паркування, покриття бруківкою і влаштування елементів ландшафтного дизайну, встановлення вуличних меблів, ліхтарів та смітників.

За словами авторки, ця жвава пішохідна зона користується попитом серед мешканців Рівного та є важливим транзитним вузлом — на ній сходяться пішохідні потоки з вулиць Симона Петлюри і Сагайдачного, а також проходять люди, які йдуть від Соборної. Впорядкування території є дуже необхідне, оскільки вже багато років люди ходять багнюкою, серед припаркованих на тротуарах і зелених зонах автомобілів. Суттєві труднощі при проходженні цієї території мають маломобільні групи населення. Це центральна частина Рівного, поблизу драмтеатру і стан, у якому перебуває ця територія, є неприпустимим для жодного нормального міста.

Наразі проект успішно пройшов оцінку комісії. Загальноміське відкрите голосування голосування буде проходити з 17 вересня по 1 жовтня. Кожен рівнянин якому виповнилось 16 років може долучитися та проголосувати за 3 великих і 3 малих проекти. Проголосувати можна в паперовому варіанті в спеціальних пунктах або онлайн. 

Читайте також