У центрі Рівного школярі заробляли гроші, аби допомогти трьом важкохворим дітям (ФОТО)

Сьогодні, у День святого Андрія, 13 грудня, у Рівному на майдані Незалежності впродовж дня проходив благодійний новорічно-різдвяний ярмарок «Врятуємо життя разом». Він проходить у нашому місті вже п'ятий рік поспіль. Його ініціатором стала заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська. А реалізується ця ідея завдяки учням-старшокласникам рівненських загальноосвітніх закладів.

Школярі Рівного об'єднуються разом та продають різні вироби, декорації та смаколики, здебільшого приготовлені власними руками. А все заради доброї мети - допомогти зібрати кошти на лікування трьом діткам - 5-річному Тимофію Поліщуку, вихованцю ДНЗ №29, у якого гепатобластома і якому необхідна трансплантація печінки, вартістю 20 тисяч доларів, учневі 3-Г класу НВК №12 Павликові Челяді, у якого діагностували гострий лейкоз, який вже 4 місяці поспіль лікується в онкогематології обласної лікарні, який вже пройшов 27 хіміотерапій і потребує дороговартісного лікування за кордоном, та учневі 11-А класу ЗОШ №24 Віталію Корнійчуку, у якого після ускладнення після операції з видалення кістки головного мозку стався кровилив і він вже 5 місяців перебуває у комі та щодня потребує значних коштів на боротьбу за життя.

До слова, діти самі обирають тих, кому допомогти. Тож придбати у школярів подарунки до Дня Святого Миколая, Нового року чи Різдва могли усі охочі та ще й допомогти фінансово хворим дітлахам.

На ярмарку також прийшов міський голова Рівного Володимир Хомко, начальники управлінь, відділів та працівники міської ради.

Читайте також