У цьому році на ремонт доріг у Рівненській області виділили майже 800 мільйонів

фото - Фейсбук

У Рівненській області протяжність доріг загального користування місцевого значення - майже 3 000 км, протяжність доріг державного значення - 2 000 км. На їх утримання Державний дорожній фонд у 2018 році виділив 280 млн та 480 млн грн відповідно. Розпорядники цих коштів та замовники робіт - Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА та Служба автомобільних доріг (САД) у Рівненщини. Про це повідомляє Офіс ефективного регулювання

Далі слідкуйте за руками. Станом на 31 липня 2018 року використано лише 7,5% від усіх виділених коштів на дороги місцевого значення та 28,2% коштів на дороги державного значення. Чого ж ми чекаємо?

І контрольний - Департамент з питань будівництва та архітектури оголосив тендери на ремонтні роботи лише в кінці червня 2018. Ми звісно, не хочемо сказати, що хтось тримає гроші на депозитах замість того, щоб лагодити дороги. Звісно, це було б неправильно. Але виходить, що далеко не бідні у нас чиновники в областях. І далеко не нерозумні. Просто дуже хитрі.

Щоб контролювати прозорість використання коштів дорожнього фонду, BRDO спільно з партнерами в рамках https://regulation.gov.ua/ незабаром запускає новий сервіс. На основі відкритих даних ProZorro та E-data ми будемо аналізувати оголошені тендери, їх переможців та фактичні виплати за виконані роботи. Щомісяця ми будемо публікувати рейтинг областей за цими показниками. Портал також надає можливості оперативного контролю за станом проведення тендерів та ознак махінацій.

Читайте також