Учні Рівненського ліцею поспілкувалися з головою Апеляційного суду (ФОТО)

https://rva.court.gov.ua

За попередньою домовленістю ліцеїсти економіко-правового ліцею, які в Апеляційному суді Рівненської області не вперше, відвідали кілька судових засідань. Ознайомились зі стадіями судового розгляду, стали свідками розгляду апеляційної скарги обвинуваченого за вчинення тяжких злочинів до довічного ув’язнення, накладення арешту на майно тощо. Повідомляє Апеляційний суд України. 

Керівник апарату Апеляційного суду Рівненської області Леся Хилевич ознайомила учнів Рівненського економіко-правового ліцею, які вже в наступному році складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання, а в перспективі можуть обрати фах юриста, зі структурою, завданнями та функціями суду апеляційної інстанції, розповіла, які категорії справ розглядаються в суді, скільки суддів здійснюють судочинство та як саме  відбувається автоматичний розподіл справ.

Не менш цікавим з вуст керівника апарату суду став екскурс в історію створення суду, котрий раніше називався Ровенським обласним судом, а вже у 2001 році отримав нову офіційну назву, що збереглася й донині. Якими були етапи створення судової системи Рівненщини, хто в далекому 1939 році вперше очолив Ровенський обласний суд, якими професійними здобутками пишаються судді та працівники апарату суду — юні гості змогли переглянути на ілюстрованих інформаційних стендах.

Апеляційний суд Рівненської області завжди готовий до співпраці з освітньо-виховними закладами, незалежно від віку дошкільнят, школярів, ліцеїстів, студентів, кваліфікаційної спрямованості навчального закладу й рівня його акредитації. Аби не втрачати зворотній зв’язок із майбутніми правниками, які от-от підуть на літній відпочинок, уклали усну домовленість про відвідання учнями ліцею судових засідань за їх бажанням.

Читайте також