Український блогер та мандрівник вніс райцентр Рівненщини до ТОПу міст, які варто відвідати

Фото - відкриті джерела

Острог дедалі більше приваблює туристів. Усе частіше в мережі можна знайти відгуки про місто, пише Район.Острог

Український мандрівник, політик і блогер Андрій Бондаренко, який останні 10 років багато подорожував Україною, склав власний рейтинг із 60 куточків, які варто відвідати туристам. Острог – на почесній 36 сходинці.

«Вибрати з більш ніж півтисячі українських міст і містечок 60 виявилося не так і просто. Багато не потрапило. Якщо хто не згоден з рейтингом, не обурюйтесь: це мій суб’єктивний погляд» – підкреслив Бондаренко.

Андрій Бондаренко написав про Острог такий відгук:

Стародавнє місто, яке ще з часів Київської Русі було головним форпостом Волині, важливим центром православ’я в Україні, вогнищем освіти і культури східної Європи. В історію міста заглиблюватися не будемо, про це багато написано. А зупинимося на старовинних пам’ятках Острога, яким тут залишилося досить багато, більше ніж в усіх інших містах Волині. Це, передусім, замок Острозьких з двома потужними вежами, Богоявленська замкова церква в стилі православної готики, система міських укріплень (Луцька і Татарська брами), оборонна синагога, костел, Острозька академія, монастир капуцинів.

Читайте також