В ОТГ на Рівненщині може з`явитися притулок для тварин

фото ілюстративне

Рівненський район може стати першим, де буде збудовано крематорій, колумбарій та кладовище.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук.

Відповідне розпорядження про розроблення детального плану території розміщення цих об’єктів на території Шпанівської сільської ради я нещодавно підписав.

Як повідомляє голова Рівненської РДА, крематорій, колумбарій та кладовище вже передбачені у генплані громади.

Якщо їх і будуватимуть, то лише в санітарно-захисній зоні (СЗЗ) місцевого сміттєвого полігону. Зауважу, що житлової забудови там немає. Біля вищезгаданих об’єктів також буде передбачена санітарно-захисна зона.

Також на території Шпанівської ОТГ з'явиться притулок для тварин.

Мною також підписано розпорядження про розроблення детального плану території розміщення притулку для тварин на території Шпанівської сільської ради. Але на території притулку не лише будуть утримувати безпритульних тварин, там планують збудувати і так званий «готель» для братів наших менших. У ньому буде можливо залишати своїх домашніх улюбленців на час від’їзду.

Це все поки що у наших планах! Але зрушення з місця вже є – під час наступного засідання сесії Шпанівської ОТГ планується розгляд питання щодо виділення коштів на розроблення містобудівної документації. До слова, громадські слухання з приводу розміщення цих об’єктів на території ОТГ вже відбулися.

Читайте також