В ОТГ на Рівненщині обговорювали шляхи оптимізації освіти (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Із робочою поїздкою Млинівську ОТГ відвідала заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

 

Обговорили питання оптимізації освітньої галузі, зокрема долю гімназії та ЗОШ №3. Варто зазначити, що на адресу Рівненської ОДА надійшов лист жителів громади щодо заперечення та несприйняття плану оптимізації. 

«Варто зазначити, що мова йде не про ліквідацію гімназії, а лише про перехід учнів та педагогів до більшого приміщення. Усі діти Млинівської ОТГ мають отримувати якісні освітні послуги. Окрім того, усе позашкілля матиме належні умови та матеріальну базу у новоствореному мистецько-спортивному комплексі. А в одному із корпусів гімназії відкриють довгоочікуваний дитсадок, адже 2 дошкільні заклади теж переповнені. Загальна потужність садків 421 місце, а виховується 634 дитини», - резюмував голова Млинівської ОТГ Дмитро Левицький.

Депутатським корпусом ОТГ було проаналізовано народжуваність, законодавчі зобов’язання, нещодавно прийнятий Закон «Про освіту» тощо. Вивчено усі звернення батьків та педагогів щодо покращення умов у навчальних та позашкільних закладах. Також, двічі відбулося засідання розширеної комісії у складі якої були освітяни, батьки, громадські активісти, управлінці тощо. Результати голосування: 31 «за», 8 «проти», 7 «утримались». Отже, проект був підтриманий. Також була створена робоча група для аналізу стану освіти закладів та розрахунків можливого варіанту оптимізації у складі 8 осіб. Але члени групи залишились невдоволені дуже стислими термінами роботи і вимагають подовжити строки для якіснішого моніторингу.

«Ви зробили правильний крок у напрямку децентралізації. У вас чудова, конкурентоспроможна громада. Млинівська ОТГ прийняла на свій баланс усе позашкілля та бібліотеки. Це вартує поваги, адже не всі новостворені громади беруть на себе таку відповідальність. Проект освітньої оптимізації має буде винесений на сесію ОТГ. Остаточне рішення буде затверджене депутатами шляхом голосування. Аби уникнути непорозуміння, потрібно провести додатковероз’яснення членам громади.  Децентралізація - самостійне прийняття рішень. Зрозумійте, ви маєте навчитися домовлятися, адже правильно вибрана стратегія – це запорука майбутнього. Остаточний результат – спільне рішення громади», –  підсумувала Світлана Богатирчук-Кривко.

Читайте також