В Рівненській ОДА вирішували питання із храмом у Птичі (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

Агресія Російської федерації проти України спричинила зростання бажання в українців мати власну незалежну Помісну Православну Церкву. Держава буде набагато сильнішою, якщо матиме єдину Церкву. А це в свою чергу, прибере внутрішні чвари і конфлікти всередині держави.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час нещодавнього виступу на телебаченні.

«Українська церква – Помісна Автокефальна Українська Православна Церква є ключовим елементом нашої державності і нашої незалежності. Бо армія – боронить українську землю. Мова – боронить українське серце. Церква – боронить українську душу», - зазначив Глава держави.

В той же час, питання утворення Помісної Православної Церкви важливе і для Рівненщини. Зокрема, в нашій області має місце штучно викликане міжконфесійне протистояння між УПЦ та УПЦ КП у селі Птича Дубенського району. Саме цю ситуацію розглядала Експертна рада з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій Мінкультури під час дводенної роботи у Рівненській області. Пише сайт Рівненської ОДА. 

У ході засідання напрацювали ряд рекомендацій щодо подолання міжконфесійного спору. З ними найближчими днями ознайомляться усі члени Експертної ради, внесуть корективи та надішлють до Рівненської ОДА для врахування у подальшому розв’язанні ситуації.

Як зазначив голова ради Андрій Юраш, питання користування храмом може бути вирішене тільки в законодавчій площині, на основі Закону «Про свободу совісті та релігійні організації». Тобто виконавчій і судовій владі варто відмовитися від ігнорування положень згаданого закону при вирішенні питань користування храмами у всіх спірних випадках.

Читайте також