В університеті Рівного готуватимуть вчителів німецької нового покоління

Рівненський державний гуманітарний університет та Гете-інститут в Україні уклали угоду про співпрацю, яка дозволить готувати вчителів німецької нового покоління – тих, хто покликаний змінити українську школу.?


«Це четвертий вищий навчальний заклад в Україні, з яким ми укладаємо таку масштабну угоду, - розповіла заступник директора Гете-інституту в Україні Сюзанне Бекер. – У центрі уваги – звісно ж, студент – майбутній вчитель, який використовує найновіші розробки з методики та дидактики викладання, і ми ці методики для рівнян надаємо. А вже далі вони матимуть можливість випробувати їх на практиці, щоб модернізувати українську школу за змістом».


Як розповів ректор РДГУ професор Руслан Постоловський, у 2009 році Гете-інститут допоміг створити навчально-методичний центр, а далі разом започаткували проект «Німецька мова в дитсадочку».


«Студенти викладають німецьку за ігровими методиками в двох дитсадках Рівного. А ще - мають можливість стажування в Німеччині, - як, зрештою, й викладачі, котрі успішно виграють такі гранти. Відповідно, мотивація для вдосконалення німецької постійно зростає. Апогеєм же нашої багаторічної співпраці стала ця угода», - зазначив ректор.


Символічно, що уклали її в українсько-німецький рік мов та 25-річчя факультету іноземної філології РДГУ, який має в своєму доробку співпрацю із багатьма міжнародними партнерами.


А вже незабаром відбудеться урочисте відкриття навчального року німецької мови в Україні в освітніх закладах Рівного: німецька як одна з провідних європейських мов усе впевненіше звучатиме і в садочку, і в школі, й в університеті.?

Прес-служба Рівненської ОДА?

 

Читайте також