Величезний спортзал, кабінет англійської мови та територія під охороною: у Рівному з‘явиться унікальний дитячий садочок (ФОТО)

У новий навчальний рік із новими стандартами дошкільної освіти. У Рівному готуються до відкриття першого великого приватного дитячого садочку «BABYLAND» на території житлового комплексу «На Щасливому». Це єдиний широкоформатний заклад в Західному регіоні, котрий спрямований на предметну, щиру, не підробну турботу про маленьких вихованців. Тут враховано і безпеку, і здоров’я і, звісно, розвиток. Наразі планують 10 груп, кожна групка розрахована на 15-18 діток. 

До створення нового типу дитячого закладу у Рівному підійшли із натхненням. Директорка садочку Ірина Петрик-Щокова запевняє, вже зараз бачить, як тут буде добре малечі. На вулиці – дитячий та спортивний майданчики, огороджена територія під охороною, в середині – комфорт, якого донині ще в садочках Рівного не бачили: великі просторі ігрові та спальні кімнати із теплою підлогою. Втім, головне – діти отримуватимуть тут необхідні навички та вміння.

«Ми робимо великий акцент на логопедичне спрямування. Думаю, понад 80% батьків стикаються із такою потребою, як пошук логопеда для роботи з дитиною. Наразі ми можемо це запропонувати батькам. Ми хочемо, аби цей час вони витратили на сім’ю та рідних. Дитинка, перебуваючи в нашому закладі, буде отримувати повний спектр послуг не тільки навчальних, але й логопедично-корекційних» - розповіла керівник ДНЗ «BABYLAND» Ірина Петрик-Щокова.

Зараз тут тривають оздоблювальні роботи – майстри та будівельники працюють над тим, аби кожен куточок майбутнього садочку відповідав не лише всім вимогам та державним стандартам, але й тішив маленьких господарів цього приміщення.

«На даному об’єкті використовуємо матеріали вітчизняного виробництва, які пройшли сертифікацію, відповідно до державних санітарно-гігієнічних і протипожежних норм. Це як попереджувальні матеріали, так і загальнобудівельні, починаючи від бетону і цегли й до лако-фарбової продукції та плитки», - зазначив виконроб Сергій Киричук.

На кухні «BABYLAND» є два цехи для гарячих та холодний страв, холодильна камера, а їжу на поверхи підніматимуть у спеціальних ліфтах. За здоров’ям дошкільнят слідкуватиме медичний персонал. У садочку навіть створили дві кімнати-ізолятори для дітей, які матимуть раптові проблеми.

«Таких кімнаток у нас дві. Вони розраховані на вірусні захворювання та кишкові захворювання. Тут дітки будуть очікувати, поки мама чи тато їх заберуть. У цій кімнаті передбачена ігрова зона, ліжечко та певний набір іграшок, які можна буде обробити», - пояснила керівник ДНЗ «BABYLAND» Ірина Петрик-Щокова.

Принципи роботи закладу:

  • повага до дитини та виховання поваги до оточуючих;
  • розвиток критичного творчого мислення; 
  • надання дитині права вибору діяльності та самостійного прийняття рішень;
  • мовленнєвий розвиток, як ключ до успіху в майбутньому;
  • фізичний розвиток, як вміння  володіти своїм тілом і емоціями.

У дитсадочку також буде музична зала із фотозоною, дзеркальною стіною і станком для занять танцями. Директорка впевнена, що в їх садочку, дітям таки буде, чим зайнятися:

«Для діток, окрім основних послуг, які передбачені нашими дошкільними програмами, ще буде багато розвиваючих програм. До прикладу, кімната арт-хаузу, це буде майстерня для розвитку художньої та інших технік. Доволі цікавий у нас буде кабінет англійської мови, де можна буде із проекцією вести заняття онлайн із носіями мови – дітками, які говорять англійською, це цікаво для нашої малечі. Крім того, буде величезний психологічний осередок, де фахівці зможуть надати консультації батькам і діткам».

У дитячому садочку «BABYLAND» дітки займатимуться у величезній і яскравій спортивній залі. Тут будуть і шведські стінки, і тренажери, і динамічна зона, а по центру - величезне м’яке дерево, задля безпеки діток.  Також буде зоноване місце для бігу.

«Ми врахуємо всі аспекти фізичного розвитку дітей, він настільки великий, що ми тут можемо проводити і маленькі спартакіади, аби дітки мали свої спортивні досягнення», - додала Ірина Петрик-Щокова.

А досягнень у вихованців «BABYLAND»,  впевнені у закладі, буде багато, бо навчатимуться вони з любов’ю та натхненням. Виховання та розвиток щасливої та здорової дитини здійснюватимуть за допомогою діагностики та контролю розвитку на базі ліцензованих та авторських методик. Відкрити садочок планують вже у серпні, але вже зараз розпочався запис діток у групи.

 

За матеріалами сюжету ТРК «РИТМ»

*на правах реклами

Читайте також