Великий теніс малих чемпіонів: «Рівне Разом» підтримала змагання юних спортсменів

У Рівному відбувся відкритий чемпіонат міста з тенісу серед дітей віком до 10 та до 12 років, присвячений Дню фізичної культури та спорту. Під час гри у теніс, діти навчаються бути самостійним, приймати важливі рішення і контролювати свої емоції.

У нелегкій і напруженій боротьбі тенісистка Ксенія Матвєєва виборола перше місце у своїй категорії. Дівчина розповіла, що вже п’ять років займається тенісом і це для неї дуже цікавий вид спорту:

«Перемога далась зовсім нелегко. Теніс дуже цікавий вид спорту, адже тут виграєш не тільки руками і ногами, але й розумом. Це моя друга перемога на турнірах у парку».

Ксенія Матвєєва - справа

Допомагали в організації змагань громадська організація «Рівне Разом» і Віктор Шакирзян. Вони взяли на себе всі витрати, пов'язані з організацією турніру. Раніше ці витрати лягали на плечі батьків. Віктор Шакирзян переконаний, що підтримувати дітей – обов’язок кожного.

«Юним спортсменам потрібно сьогодні наша підтримка, допомога та поради досвідчених фахівців. Спорт – надійний фундамент, який допоможе їм у дорослому житті. Адже шлях до престижних спортивних нагород і рекордів починається із дитинства. Зараз у свої 10-12 років вони показали достойні результати. Направду, їхні змагання тримали нас у напрузі до самого закінчення», - зазначив голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Тренер тенісистів Олександр Якимчук розповів, що і в життя юних спортсменів пандемія коронавірусу внесла корективи. Раніше діти тренуватися щодня, потім у зв’язку із карантином практикуватись не було можливості. Лише на початку вересня вони знову вийшли на корти:

«Змагання раніше ми проводили щомісяця. Зараз через коронавірус тренування поставили на паузу. Нам дозволили тренуватись лише тиждень, тому ми зараз вертаємось у форму. Сьогодні в організації змагань нам допомагали громадська організація «Рівне Разом» та Віктор Шакирзян. Саме тому батькам наших спортсменів не довелось платити за призи, м’ячі, оренду корту та інше».

Опісля турніру переможців і учасників нагородили кубками, медалями та дипломами за рішучість і старанність.

Читайте також