«Верес» націлився на УПЛ та чекає «народження» стадіону у Рівному

Перед рівненським «Вересом» у найближчі два сезони стоятиме завдання виходу в Прем’єр-лігу. Пришвидшити виконання такої цілі може вчасне завершення реконструкції стадіону «Авангард» та побудова власної тренувальної бази у Рівному. Про це розповів президент «Вересу» Іван Надєїн.

Саме відсутність належної інфраструктури керівництво рівненського клубу називає найбільшою проблемою. Водночас комплектація команди та фінансові можливості, за словами президента «Вересу», дозволяють з оптимізмом дивитися у майбутнє.

– Все, що у нас є – це вболівальники і команда. У нас немає тренувальної бази, стадіону. Тих речей, які сьогодні є у більшості клубів навіть Першої ліги. Перед командою стоїть завдання перемагати у кожному матчі. За два роки ми маємо вийти в УПЛ. Якщо вийдемо в цьому році, будемо готувати заявку на атестацію і будемо думати як нам виконати атестаційні умови, – розповів Іван Надєїн.

Керівництво «Вересу» має намір звернутися до міськради з проханням виділити землю для будівництва тренувальної бази. Паралельно чекають на завершення реконструкції стадіону «Авангард». Домашні матчі у Першій лізі рівняни проводитимуть на стадіоні «Колос» у Млинові. Зараз клуб вивчає можливість залучення на першу домашню гру проти «Прикарпаття» певної кількості вболівальників на трибуни.

У міжсезоння «Верес» підсилився сімома новими гравцями. Деякі з них вже мають досвід виступів у складі рівнян. Зокрема, до команди повернулися Геннадій Пасіч та Михайло Сергійчук. Крім цього, контракти з «Вересом» підписали захисник Роман Мірошник, півзахисники Віталій Тимофієнко, Микита Полюлях, Віталій Дахновський, а також нападник Роберт Гегедош.

В атакувальній лінії у рівнян намічається справжня конкуренція. Адже окрім новачків Сергійчука та Гегедоша, в нападі «Вереса» успішно зарекомендували себе Шестаков та Яременко. Капітан команди Михайло Шестаков вже встиг відзначитися дублем у кубковому матчі проти черкаського «Дніпра». Перший гол за «Верес» забив Гегедош. У Рівному нападник спробує реанімувати своє кар’єру після не надто успішного відтинку своєї кар’єри у «Металісті».

– У «Вересі» мене влаштовують умови, тут хороший підбір гравців. З багатьма гравцями я був знайомий, мене добре прийняли, хороший колектив. Для кожного футболіста, коли я конкуренція, – дуже добре. У «Минаї» я був вдома, біля батьків, близьких мені людей. У Харків переїхав у зовсім інше місто, де чужі люди. Трохи десь не вийшло, я не показав той рівень, який показав у «Минаї». Тому вирішили розійтись. Зараз націлений допомогти «Вересу», – зазначив Роберт Гегедош.

На сезон у Першій Лізі «Верес» заявив 23 футболістів. Тренерський штаб переглядає ще двох потенційних новачків, які можуть підсилити команду. Найближчої суботи рівняни зіграють перший матч у чемпіонаті – проти житомирського «Полісся». Поєдинок відбудеться у Києві на стадіоні імені Баннікова. Початок о 16:00.

Читайте також