Ветеранський простір відчинив свої двері для відвідувачів у Рівному

11 жовтня без перебільшення можна назвати днем здійснення мрій. Адже про Будинок Ветеранів в обласному центрі мріяли тисячі людей. Завдяки ініціативі небайдужих волонтерів та ще літом сприянню громадської організації «Рівне Разом», ця мрія стала реальністю. І всього за 50 днів новостворений простір для військових, родин полеглих героїв, волонтерів відчинив свої двері. Урочисте відкриття відбулося у щирій, теплій та дружній атмосфері. Адже присутні і плакали, і сміялися від усіх почуттів, які переповнювали їх в цей момент.

"Ми мріяли про такий простір, де військові могли б спілкуватися між собою, займатися арттерапією, де б родини загиблих героїв отримали психологічну підтримку, – говорить мама полеглого героя Наталія Борисенко. – Для нас це мрія, яка здійснилася і я, від імені родин усіх полеглих героїв дякую тим, хто реалізував цей проект".

Одна з тих, хто довгі роки намагалася втілити в життя цю ідею та презентувала для голови ГО «Рівне Разом» Віктора Шакирзяна - Вікторія Шинкаренко. Ініціаторка проекту каже, що приміщення змінилося до невпізнання. І це всього за 50 днів щоденної роботи.

"Усе починалося з того, що у нас була група волонтерів, які збиралися на складі та відправляли допомогу на Схід. До нас приходили воїни, хлопцям потрібно було виговоритися, те, що вони не могли розповісти дома, вони розповідали волонтерам. І тоді ми зрозуміли, що нам потрібно місце, куди вони можуть прийти як до себе додому. Ми довго просили, щоб нам виділили приміщення. І коли нарешті добилися цього, то отримали приміщення в дуже занедбаному стані: без води, світла, без підлоги та стелі. Самі зробити ремонт ми не змогли б, через надто великий обсяг робіт. Завдяки підтримці Віктора Шакирзяна ми маємо сучасне приміщення", – зазначила ініціаторка створення Будинку ветеранів, волонтерка Вікторія Шинкаренко.

Першою у приміщення зайшла киця Гільза, яка була в зоні АТО разом з бійцем Віктором:

"Кицька Гільза з 2015 року зі мною. Я отримав поранення і їй трішки уламком хвіст зачепило. Я як їхав, забрав її звідти і от вона живе зараз зі мною. Прийшли разом до нового Будинку Ветеранів. Тут дуже гарно, це дуже вчасно він відкритий. Я думаю, що тут будуть збиратися хлопці, спілкуватися, будувати плани надалі і один одному допомагати".

Будинок Ветеранів стане ефективним комунікативним майданчиком між органами влади, громадським сектором та ветеранами. А відремонтоване за сприяння “Рівне Разом” ще літом, приміщення повністю відповідає всім функціональним потребам такого закладу. Віктор Шакирзян зазначив, що для нього було за честь допомагати у капітальному ремонті приміщення.

"Я дякую всім волонтерам, усім небайдужим, хто допомагав. Також, перш за все, хочу подякувати нашим воїнам, вони - наша мужність та гордість. Дуже хочемо, щоб цей простір їх надихав рухатися далі. Аби вони трималися разом. Також, надзвичайно важливо, щоб тут допомагали рідним військових, які віддали найдорожче, віддали своїх дітей, чоловіків на війну. Цей будинок, буде лише фундаментом, лише початком, усе ще попереду", - коментує голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Читайте також