Від 4 до 44 тисяч гривень: відомі спортсмени Рівненщини отримали премії від обласної влади

Сьогодні голова обласної ради Микола Драганчук і голова ОДА Олексій Муляренко вручили сертифікати про призначення одноразової грошової винагороди відомим спортсменам із Рівненщини Олегу Омельчуку, Юлії Галінській, Івану Сіваку та тренерам Михайлу Романкевичу, Сергію Бондарю. За свої нещодавні спортивні здобутки, а це перемоги на Кубках світу та чемпіонатах Європи, чемпіони та їхні наставники отримають премії від 4210 до 44050 гривень.

На зустрічі керівники області поспілкувалися зі спортсменами про проблеми, з якими вони найчастіше зіштовхуються, та шляхи їх вирішення. Зокрема, Заслужений майстер спорту України зі спортивних танців на візках серед спортсменів із ураженнями опорно-рухового апарату, багаторазовий чемпіон України, світу та Європи, володар Кубків світу 2008-2017 років Іван Сівак розповів про потребу в автобусі з підйомником, спеціально обладнаним для людей, які пересуваються на візках.

Фото - прес-служба облради

Спільно обговорили також будівництво нового спорткомплексу, що планується на вулиці Макарова в Рівному.

- На Рівненщині діють потужні спортивні школи. Але не всюди такі, які хотілося б, умови для розвитку спорту. Тому обласна рада підтримує ідеї, які сприяють покращенню спортивної інфраструктури. Втілюються в життя ідеї будівництва спортивних комплексів у Сарнах, Рівному, Дубровиці та Здолбунові, аби спортсмени та мешканці області мали належні умови для занять спортом і кращі можливості, щоб проводити на своїй території змагання високого рівня, - відмітив Микола Драганчук.

В свою чергу спортсмени пообіцяли, що коли в Рівному з`явиться сучасний спорткомплекс, в області проведуть щонайменше чемпіонат Європи.

Читайте також