"Від Різдва до Різдва": до Рівного завітав молодіжний хор з Польщі (ФОТО)

В рамках міжнародного  проекту організацій-членів EAICY, Рівненського Палацу дітей та молоді та Краківського Центру Молоді ім. Г.Йордана «Від Різдва до Різдва» до Рівного завітали вихованці Центру Молоді ім. Г.Йордана м.Кракова з Республіки Польща.

Нагадаємо, що фольклорний гурт «Веснянка» Палацу дітей та молоді побував у грудні з різдвяною програмою у Кракові. Відтак, у січні із візитом у відповідь до Рівного з Польщі завітав хор « Ящури».

Насичена програма для гостей розпочалась із урочистої зустрічі з мером міста Володимиром Хомком, що супроводжувалась жвавим діалогом та обміном враженнями про Польщу та Україну. «Ящури» заспівали Різдвяних пісень, а міський голова, в свою чергу, вручив солодкі подарунки, сувеніри із логотипом Рівного та на завершення зробили групове фото.

Далі делегація ознайомилась із мистецьким надбанням Рівненського краю, наші гості вирушили до Міського будинку культури, де відвідали Новорічно-різдвяну виставку «Мистецька хуртовина» із виробами місцевих майстрів. А вже ввечері поляки виступили на загальноміському Мистецькому фестивалі «Різдвяні піснеспіви» на головній площі міста і подарували частинку польського фольклору глядачам.

Кульмінацією візиту стала інтеграційна вечірка у Палаці дітей та молоді разом із вихованцями Етнокультурного центру, що супроводжувалась запальними піснями, танцями та емоційними посиденьками.

 

Рівненський Палац дітей та молоді та Краківський Центр Молоді ім. Г.Йордана за роки співпраці стали більше, ніж партнерами, адже обмін досвідом та візити навзаєм стали вже доброю традицією, і в майбутньому ще багато спільних проектів, які втіляться в життя вже незабаром.

Читайте також