Від завтра на Рівненщині закриють усі речові ринки

За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимира Лазарчука, з завтрашнього дня - з понеділка, 16 березня, у Рівненській області тимчасово на 2 тижні закриють усі речові ринки. Про це він повідомив вчора під час селектору з головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем.

Такі дії спричинені впровадженням всеукраїнського карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу у світі. Адже саме на ринках відбувається масове скупчення громадян і саме ця територія є зоною підвищеного ризику передачі інфекції COVID - 19. 

Торгівля промисловими товарами припиняється не лише у Рівному, а й в усій області. Це стосується й пересувних речових ринків, що заїжджають у села.

Щодо Рівного, то продуктові ринки тут поки - не закриватимуть. Втім, торгівля буде дещо обмежена. В першу чергу - за межами ринків. Стихійна торгівля в місті наразі - заборонена. Крім того, на період карантину припиняється діяльність ярмарку на вулицях Шевченка та Пересопницькій – торгівцям запропоновано перейти на вільні місця всередину ринку. 

Вчора в ході зустрічі міського голови Рівного Володимира Хомка з керівниками ринків міста досягнуто домовленості щодо зниження орендної плати – щоб не відбувалося несанкціонованої торгівлі поза межами.

Крім цього, проведено роз’яснювальну роботу щодо дезінфекції у всіх закладах торгівлі, а на ринках будуть розміщені плакати, листівки з рекомендаціями для громадян щодо коронавірусу. Торгівців буде забезпечено масками індивідуального захисту, постійно буде проводитись інформаційно-роз’яснювальна робота, в тому числі і по гучномовцях.

 

Читайте також