Відома рівнянка та організаторка конкурсів краси сьогодні вперше сама боротиметься за корону на всеукраїнському проекті (ФОТО)

Фото - Валерія Якимчука

Сьогодні, 16 травня, у Чернівцях вперше пройде Всеукраїнський конкурс успіху, краси і таланту «Успішна пані України 2018». Участь у ньому візьме і представниця Рівного, відома рівнянка, організаторка численних проектів та конкурсів краси і таланту, засновниця компанії ARTmodels Оксана Ігас, яка, до слова, вперше спробує себе у ролі конкурсантки.

- В мене немає на меті привезти до Рівного корону. Я їду за новими емоціями, за новими знайомствами. Я їду просто спробувати себе в тій ролі, в якій я себе ніколи не пробувала. Мені насправді надзвичайно цікаво відчути, як це там – по іншу сторону куліс, - пояснила свою участь у конкурсі Оксана Ігас.

Організатор конкурсу – міський жіночий клуб «Успішна чернівчанка» - вже 15 років поспіль проводить цей конкурс на місцевому рівні серед мешканок міста Чернівців, та цьогоріч, з нагоди закінчення ювілейного 15-го конкурсу вони вирішили вперше провести його на Всеукраїнському рівні, запросивши до участі жінок з різних міст України. Відтак, представляти своє місто на всеукраїнському конкурсі приїхали красуні з Вінниці, Полтави, Запоріжжя, Рівного, Житомира, Хмельницького, Івано-Франківська, Кам‘янця-Подільського і переселенки з Донецька та Луганська. Окрім них, у конкурсі змагатимуться також 5 чернівчанок.

До речі, конкурс є благодійним, адже кошти від реалізації квитків на сьогоднішній фінал будуть спрямовані на лікування дітей, хворих на рак та лейкемію. 

Вже тиждень, як усі учасниці з’їхалися до Чернівців, де на них чекала насичена та цікава програма підготовки: репетиції, офіційні зустрічі, благодійні соціальні ініціативи, екскурсії, майстер-класи тощо. А завершиться усе сьогоднішнім фінальним шоу, на якому і оберуть переможницю та володарку титулу «Успішна пані України 2018».

В ексклюзивному інтерв’ю для порталу “РівнеМедіа» представниця Рівного Оксана Ігас пояснила, що саме підштовхнуло її нарешті наважитися і взяти участь у конкурсі краси:

- На моє рішення брати участь вплинуло одразу кілька факторів. По-перше, дати проведення конкурсу збіглися з моїм Днем народження, який був 12 травня, а приїхала я до Чернівців ще 10 травня. Тому це такий собі подарунок на свято самій собі. По-друге, коли я дізналася про цей конкурс, він не йшов мені з голови. Вважаю, що якщо ти за 24 години ні разу про це не згадаєш, то це не твоє, а якщо ж ти постійно про це думаєш – то це твоє. І це був саме той момент, коли я про це думала. По-третє, я ніколи не брала участі у таких проектах, досі я не мала такого подібного досвіду, адже завжди була організатором конкурсів, але ніколи сама не була їх учасницею. Нарешті в мене з’явилася можливість отримати такий досвід і продемонструвати нашим вихованцям та їх батькам свою готовність. Бо мене часто запитують наші дітки: «А ви брали десь участь?», а мені нічого було на це сказати, бо я завжди була організатором. Тож тепер я матиму шанс власним прикладом показати, як це – достойно виступити.

Фінальне дійство конкурсу «Успішна пані України 2018» складатиметься традиційно з чотирьох конкурсних виходів учасниць. Перший вихід буде презентаційним під назвою «Мелодія мого міста», де жінки дефілюватимуть у сукнях чорного кольору. Під час представлення кожної з конкурсанток буде також презентовано і ролик про її місто з короткою розповіддю про нього.

Другий вихід буде в українських автентичних костюмах, де кожна учасниця повинна буде презентувати той наряд і прикраси, які притаманні саме її регіону, з детальним описом одного з елементів костюму. Рівнянка ж на конкурсі продемонструє чернівчанам і розповість їм про унікальну прикрасу – волинський дукач. За словами Оксани Ігас, з костюмом та прикрасами їй допоміг засновник Центру дослідження та відродження Волині Володимир Дзьобак.

Третім виходом учасниць стане творчий номер-талант. У ньому рівненська красуня представить літературно-музичну композицію з виконанням фрагменту пісні наживо. Текст номеру їй допомогла підготувати поетеса Надія Устянчук.

- Мій номер - про любов, однозначно. Про інше не може бути. Він про сім’ю, про дітей і має дуже важливий соціальний контекст. Основним меседжом там йтиметься про те, що якщо у батьків народжується дитя, то їхній обов’язок далі – бути щасливими. Краще, щоб вони були щасливими у парі. Але головне - щоб вони були щасливими. Адже лише у щасливих батьків росте щаслива дитина. Також це буде своєрідною присвятою моїм батькам, бо я їм надзвичайна вдячна, що ми з сестрою народилися і виростали у любові, - розповіла журналістам «РівнеМедіа» Оксана Ігас.

Останній, фінальний вихід учасниць буде у однакових сукнях. Рівнянка каже, що для учасниць за їх мірками цей наряд шиють організатори, тому поки не відомо, якими саме будуть ці сукні.

- Зізнаюся, що в мене дуже тремтять коліна, усвідомлюючи усю відповідальність, розуміння того, що я не можу підвести Рівне, а також усю свою групу підтримки, яка приїде з Рівного за мене вболівати. Я поняття не маю, як я себе буду відчувати, коли вийду на сцену - чи буде мені легко, чи навпаки буде тяжко. Але я хочу це зробити. До речі, хочу висловити безмежну подяку Рівненській облдержадміністрації за підтримку. Саме вони допомогли мені з сувенірами туристичної Рівненщини та з доїздом моєї групи підтримки до Чернівців, - підсумувала рівненська красуня.

Портал «РівнеМедіа» у свою чергу бажає Оксані Ігас підкорити Чернівці, отримати максимальне задоволення від своїх виступів і, звісно, ж перемоги – якщо не на конкурсі, то над собою точно! Тож тримаймо сьогодні кулачки за нашу талановиту рівнянку, аби їй все вдалося!

Читайте також