Відомий рівненський карикатурист намалював Олімпійського чемпіона Олександра Абраменка

Відомий у Рівному карикатурист, художник та музикант, фронтмен гурту "Ot Vinta!" Юрій Журавель вчора на своїй сторінці у Фейсбук опублікував свій новий шарж. Цього разу він символічно привітав та підтримав українського спортсмена, лижного акробата Олександра Абраменка, який днями завоював для України першу і наразі єдину золоту медаль на Олімпійських Іграх-2018 у корейському Пхьончанзі.

Митець зобразив олімпійського чемпіона козаком з вусами та оселедцем під час стрибка.

автор - Юрій Журавель

Також Юрко Журавель став на захист українського спортсмена, якого деякі вболівальники почали звинувачувати за те, що під час змагань, очікуючи на остаточні результати, він дозволив собі обійматися зі спортсменами-олімпійцями з Росії, які на той момент претендували на 2-ге та 3-тє місце. Художник написав:

"Як на мене, вчинок нашого золотоносного чемпіона Олександра Абраменка не має викликати такого обурення серед українців. Пригорнувши безхозного російонка, він лише продемонстрував силу і великодушність нашого народу. У чесній рівноправній боротьбі ми можемо тиснути руку недалекому сусіду, але якщо він підступно зазіхатиме на нашу землю, втратить і руку, і голову."

 

Читайте також