Відомий рівненський художник і музикант підірвав мережу малюнком про лікування радикалів

Відомий у Рівному карикатурист, художник та музикант, фронтмен гурту "Ot Vinta!" Юрій Журавель вчора на своїй сторінці у "Фейсбук" опублікував свій новий шарж, який буквально підірвав мережу. 

Митець створив малюнок на підтримку Уляни Супрун, повноваження якої як виконувачки обов’язків міністра охорони здоров'я вчора призупинив Окружний адміністративний суд Києва. Шарж опубліковано з відповідним хештегом #підтримуюСупрун, який вже став своєрідним флешмобом українців у соцмережах.

Нагадаємо, що позов до суду з вимогою заборонити Уляні Супрун виконувати обов'язки глави МОЗ подав одіозний народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук. Основним аргументом для цього стало громадянство чиновниці, яка є громадянкою США. Суд частково задовольнив позов Мосійчука і заборонив Супрун на час розгляду адміністративної справи "вчиняти дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я".

Таке рішення суду викликало хвилю обурень серед багатьох українців, які є прихильниками діяльності Уляни Супрун у галузі охорони здоров'я. Відтак, рівненський художник Юрій Журавель в оригінальний спосіб вже не вперше публічно став на її підтримку. Він опублікував шарж, де зображено Ігоря Мосійчука, який у чудернацькій позі лежить на лікарській кушетці, з підписом "Уринотерапією і калом лікуйте ваших радикалів". Малюнок просто підірвав мережу, отримавши кілька тисяч поширень та кількасот коментарів.

Нагадаємо, що стосунки Юрія Журавля та представників Радикальної партії Ляшка вже давно є конфліктними. У квітні минулого року нардепи-радикали Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий без дозволу автора використали у власних цілях його шарж Уляни Супрун, спотворивши його і опублікувавши на своїх сторінках у Фейсбуці". Після цього художник кілька разів вимагав від "ляшківців" публічних вибачень через порушення авторського права і видалення їхніх дописів, назвавши їх злодіями. Проте жоден з них так і не зреагував. Тому митець звернувся до суду, який і має поставити крапку у цій історії.

"Вони спотворили авторський задум до протилежного змісту", - наголошує Юрко Журавель.

Рівненський карикатурист опублікував шарж Уляни Супрун

Рівненський художник вимагає вибачень від народних депутатів

Відомий рівненський художник подав до суду на народних депутатів за порушення авторських прав (ВІДЕО)

До слова, під карикатурою Ігоря Мосійчука автор залишив коментар: "Цей малюнок офіційно дозволяю використовувати Ігорю Мосійчуку! З робочою назвою "По Ляшкам тікло, а в рот попало!", натякаючи на те, що нардеп краде авторські твори.

Читайте також