Відомий рівненський художник подав до суду на народних депутатів за порушення авторських прав (ВІДЕО)

фото - Фейсбук

Відомий рівненський музикант, фронтмен гурту "Ot Vinta!", художник і карикатурист Юрій Журавель подав позов до суду на народних депутатів України від Радикальної партії Олега Ляшка Ігоря Мосійчука та Андрія Лозового через порушення авторського права. Про це повідомляє UA:Рівне з посиланням на представника митця у суді - патентного повіреного Юрія Трачука.

Відтак, Печерським районним судом Києва зареєстровані дві позовні заяви з цього приводу. 

"Наразі, матеріали позову знаходяться на розгляді суддів Олексія Соколова та Віти Бортницької - для вирішення питання про відкриття провадження у цивільній справі та призначення попереднього судового засідання. Про процесуальні рішення, прийняті судом, буде повідомлено окремо", - повідомляють представники Юрія Журавля адвокат Наталія Калініченко та Патентний повірений України Юрій Трачук.

Нагадаємо, місяць тому Юрій Журавель оприлюднив публічну відеозаяву, де він вимагав від нардепів Лозового і Мосійчука видалити з їх особистих сторінок у соцмережі "Фейсбук" перероблені нардепами твори, автором яких він є, та вибачитися перед ним за їх використання. Мова йде про шарж на очільницю Міністерства охорони здоров'я Уляну Супрун. Перероблений шарж Юрія Журавля політики використали для інформаційної кампанії проти Уляни Супрун, де їй, зокрема, домалювали зуби вампіра. 

Йдеться ось про цей шарж:

"Чим вони кращі за сепаратистів, від росіянки Валентини Петренко чи за інших злодіїв, які нічого не створюють, а лише крадуть, псують та спотворюють авторський задум до протилежного змісту?", - обурюється Юрій Журавель.

Втім, відеозвернення автора карикатури обидва політики проігнорували, оскільки жоден з них так і не видалив твори зі своїх сторінок у Фейсбуці і досі не вибачився.

"До Мосійчука позовна заява була в мінімальному розмірі, тобто трошки більше, як на 37 тисяч гривень, оскільки там використаний лише один твір. Адже стаття 52 Закону України "Про авторське право і суміжні права" визначає саме такий мінімальний розмір компенсації. До Лозового позов був більш, як на 111 тисяч гривень, адже він на своїй сторінці використав біля 4 об'єктів, створених Юрієм Журавлем. До слова, Лозовий ігнорує будь-які запитання, натомість Мосійчук навпаки виходить на зв'язок, але стверджує про те, що він нічого не порушив, і відправляє нас до суду. Що ми і зробили. Дякуємо за пораду", - повідомив представник Юрія Журавля у суді Юрій Трачук.

Ось відеозвернення Журавля до нардепів: 

Читайте також