Відомий ветеран Тарас Обоїста обурений сюжетом про відкриття Будинку Ветеранів у Рівному (ВІДЕО)

Фото - відкриті джерела;

13 жовтня відомий рівненський ветеран АТО, волонтер ініціативи “Лікарняні клоуни”, а нині кандидат у депутати Рівнеради від “Європейської солідарності” Тарас Обоїста опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці відеозвернення до працівників та керівництва місцевого телеканалу “Рівне 1”.

У ньому ветеран звертає увагу на замовний та провокативний характер сюжету про відкриття Будинку Ветеранів у Рівному, який вийшов 12 жовтня. Тарас Обоїста обурюється тим, що працівники каналу, який напередодні виборів змінив свого власника, вкрай непрофесійно підійшли до висвітлення цієї знакової для міста події. За його словами, журналісти намагались висміяти або познущатись над пам’яттю загиблих, учасників війни, яка зараз точиться на Сході.

На його думку, під час зйомок працівники телеканалу влаштовували провокації, а у телевізійній версії сюжету вводять в оману глядачів, подаючи інформацію у спотвореному вигляді:


“Монтажери і режисери, ви знайшли бійця, якому 58 років, не вказали, що у нього два інсульти. Спробували показати, що людина не в адекватному стані!? Я не знаю, де він служив і як він служив, але я знаю, що він захищав нашу землю. І Ви робите відео, де необізнані будуть спостерігати і дивитись, що це ветерани можуть бути під алкоголем. Ні! У нього два інсульти. Ви вирізаєте слова і не показуєте, що говорять інші! Це дно”, - говорить у зверненні Тарас Обоїста.

У відео ветеран АТО наголошує, що журналісти мають в першу чергу залишатись людьми:
 

“Важко підібрати слова, щоб сказати персонально до кожного, до оператора, який знімає, режисера, який монтує, сценариста, який прописує ролики і журналіста, який грається на провокаціях, чи власника телеканалу. Ви - дно. Тому що це ваша персональна відповідальність. Представники “Рівне 1”, працівники, щоб ви не казали, що вас не попереджували, що ви працюєте на гівно і ви самі гівно, в даному випадку”, - зазначив автор відео.

На завершення відеозвернення Тарас Обоїста нагадав, що є базові моральні цінності:
 

“Коли ви про щось пишете - подумайте чи ви не ображаєте когось. Людям це важливо”.

Читайте також