Відомо, коли Рівненщину покине крижана стихія

До кінця сьогоднішньої доби та завтра вночі на Рівненщині збережуться складні погодні умови. Випадатимуть опади різної інтенсивності, переважно – дощ з мокрим снігом, місцями льодяний дощ. Утворюватиметься ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Начальник Рівненського обласного центру з гідрометеорології Богдан Масовець розповів, що погоду в області наразі визначає передня частина південного циклону з центром над Італією та зона теплого атмосферного фронту. На зміну холодному повітрю почало надходити тепле та вологе повітря з Чорного моря.

– Оскільки температура повітря у Рівному, Сарнах та Дубні коливалася від 1 до 3 градусів морозу, пройшов дощ та льодяний дощ, який замерзав, тому утворилася ожеледь, а на дорогах ожеледиця. Сьогодні до кінця дня температура очікується 0 градусів, але вночі температура знову опуститься до 0-2 градусів морозу, випадатиме дощ з мокрим снігом, тому знову очікується ожеледь, на дорогах ожеледиця та пориви вітру 15-20 м/с. Завтра вдень температура вже підвищиться до 1-3 градусів тепла, тому вдень ожеледиця залишиться тільки на окремих ділянках доріг, ­– зазначив Богдан Масовець.

Нагадаємо, через складні погодні умови на Рівненщині обмежили рух автобусів та вантажівок. З Рівного тимчасово не виїжджатимуть автобуси і маршрутки.

Вулиці обласного центру активно посипають піском та сіллю комунальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через крижаний дощ у Рівному утворився льодяний покрив (фото)

Читайте також