Відомо, скільки риби загинуло в рівненському озері

Під час масового мору рибу на штучній водоймі у рівненському гідропарку загинуло більше трьох сотень особин риби. Такі дані оприлюднили на сайті Рівненського рибоохоронного патруля.

- Сотні особин плавають зверху, шукаючи кисню. Кількість загиблої риби складає 330 екз., а саме: плітка – 100 екз., окунь – 100 екз., краснопірка – 60 екз. та верховодка – 70 екз. Загальна вага риби приблизно становить 11 кг, - зазначили у рибпатрулі.

Про дану ситуацію було повідомлено Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, Держекоінспекцію у Рівненській області та Рівненську міську раду.

Представниками відповідних служб були відібрані проби води для визначення та встановлення загального гідрохімічного та якісного стану води. Співробітники ДСНС на прохання управління рибоохорони надавало допомогу в проведенні аерації води у зв'язку із задухою риби на даній водоймі, поблизу вулиці Ботанічної. Працівники Тресту зеленого господарства прибирають рибу з водойми, з метою уникнення погіршення умов середовища існування водних біоресурсів.

"Ця вся вода відправлена на дослідження, тому що замор цей невластивий для даного періоду року. Бачте, і холоди по ночах, цвітіння водоростей відпало. Проблема може бути в заблокованій трубі, яка сполучає озеро "яйце" з озерцем по той бік вулиці Севастопольської. Тож циркуляції води немає.", – зазначив начальник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

На місці події з метою підвищення вмісту розчиненого кисню у водоймі та недопущенню загибелі водних біоресурсів, були проведені та надалі проводитимуться аераційні заходи. За допомогою мотопомп присутні здійснили аерацію водойми, тобто насичення киснем води.

Також Управлінням житлово-комунального господарства у м. Рівне, планується надалі проводити аерацію води та провести вапнування даної водойми у кількості 400 кг негашеного вапна.

Читайте також