Відсутність водіїв та карантинні обмеження: у чому проблема перевізників Рівненщини?

Мешканці Рівненщини неодноразово стикалися із недобросовісними перевізниками, які нехтують графіком руху та зривають рейси. Скарги на подібні дії надходили до РОДА. Про це повідомив перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

За словами чиновника, через карантинні обмеження доходи перевізників зменшились. 

"До адміністрації надходили звернення від самих перевізників про скасування рейсів або тимчасово перевезень у зв'язку із низьким пасажиропотоком. Під час укладання договорів прописуються певні умови, які через складні економічні умови не можуть виконуватись. Останній конкурс для перевізників відбувся 20 грудня минулого року. На конкурс було подано 45 об'єктів. На 12 із цих об'єктів взагалі не з'явилось бажаючих перевізників. Це пасажирські перевезення у колишньому  Гощанському, Дубенському, Здолбунівському, Володимирецькому та Сарненському районах", - зазначив Сергій Подолін.

Чиновник пояснив, що економіка не дозволяє власникам транспортних засобів здійснювати перевезення.

"Є також проблемою відсутність водіїв, адже рамки заробітної плати такі, що люди звільняються. Є складнощі із перевезеннями. Я думаю, що закінчиться ковід і ми вирівняємо цю ситуацію і покращимо якість і кількість маршруток", - додав пан Подолін.

Читайте також