Вихованці Рівненської Малої академії наук взяли участь у престижній виставці

http://oblrada.rv.ua

Вихованці Рівненської Малої академії наук учнівської молоді 20-23 листопада 2018 року взяли участь у ІХ Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», генеральним партнером якої є компанія Everest. Захід відбувся у рамках міжнародного форуму Innovation Market. Виставку відвідала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Диплом І ступеня здобув Андрій Дученко, учень 10 класу Здолбунівської гімназії, за авторську розробку «Бездротовий зарядний пристрій для мобільного телефону», решта учасників виставки-конкурсу (Вікторія Міщук, учениця 11 класу Рівненського економіко-правового ліцею; Дарія Ключник, учениця 9 класу Рівненського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – спеціалізована спортивна школа № 26»; Валентин Гаврильчук, учень ІІ курсу Рівненського економіко-технологічного коледжу Національного університету водного господарства і природо-користування) отримали дипломи та цінні подарунки від Національного центру «Мала академія наук України». 

Зокрема, одночасно із виставкою проходили майстер-класи у конкурсі «Марафон з інтелектуальної власності» (ІР Marathon), в яких взяли учать тридцять команд з усієї України. У марафоні за напрямом «Екологія» Валентин Гаврильчук і команда з Дніпра захищали демонстраційну модель «Вітрова установка для видобування води з повітря» та вибороли ІІІ місце. А ще Валентина було відзначено цінним подарунком за унікальність приладу від генерального спонсора заходу. 

За інформацією прес-служби Рівненської облрада

Читайте також