Віктор Шакирзян передав для дитячої лікарні у Рівному нове сучасне обладнання

Напередодні Дня медичного працівника для Рівненської обласної дитячої лікарні благодійники закупили нове реанімаційне та діагностичне обладнання. Його передав голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. Нова техніка німецького та італійського виробництва дозволить проводити якісну діагностику та цілодобово стежити за станом здоров’я маленьких пацієнтів.

Рівненська обласна дитяча лікарня щороку приймає понад дванадцять з половиною тисяч дітей з різними діагнозами та проводить близько п’яти з половиною тисяч оперативних втручань. Тому потребує якісного обладнання. Постійно підтримує заклад громадська організація «РівнеРазом», яку очолює Віктор Шакирзян.

За словами Віталія Бойка, головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні, вартість обладнання, подарованого лікарні, в межах 850-ти тисяч гривень. Це суттєва підтримка для лікування і виходжування маленьких хворих пацієнтів.

- “Я дякую від себе особисто і від всього колективу Віктору Шакирзяну за такий потужний вклад у вигляді обладнання для обласної дитячої лікарні. Ми сьогодні щасливі, ми раді, ми задоволені. Тому що якість цього обладнання надзвичайно-надзвичайно важлива" - говорить Віталій Бойко.

Медичну техніку встановлять у двох відділеннях реанімації обласної лікарні, де допомагають дітям віком від місяця до 18-ти років. Тутешні медичні працівники відзначають високий клас якості переданого обладнання і зазначають, що саме цього обладнання лікарні бракувало.

Любов Філик, заступник головного лікаря з медичної частини Рівненської обласної дитячої лікарні впевнена, що це обладнання життєво необхідне.

- “І газовий аналізатор (тобто аналізатор газів крові), і слідкуюча апаратура, монітори пацієнтів, вони саме для того, щоб відстежувати стан пацієнтів і вживати дій для корекції штучної вентиляції легень. Ну і само собою, що концентратор кисневий – він для якісної кисневої підтримки пацієнтів і до тепер, придбати його, у обласної дитячої лікарні, можливості не було” - говорить пані Філик.

Віктор Шакирзян підтримує обласну лікарню вже багато років. Раніше допомагав обладнанням, ремонтами палат та відділень, з початку пандемії коронавірусу – засобами індивідуального захисту. Голова громадської організації «Рівне Разом» переконаний: заклад, у якому лікують дітей, потребує особливої уваги. Саме тому докладатиме максимум зусиль, щоб забезпечити дитячу лікарню найкращим обладнанням і у майбутньому.

- “Сьогодні ми допомагаємо багатьом медичним закладам. В даному випадку, придбане медичне обладнання дасть можливість якісно діагностувати різноманітні захворювання, а реанімаційні прилади моніторингу стану пацієнта дозволять швидко реагувати на будь-які зміни і більш ефективно діяти рятуючи життя дітей”, - зазначив голова ГО "Рівне Разом" Віктор Шакирзян.

Підтримка Рівненської обласної дитячої лікарні з боку громадської організації «Рівне Разом» та Віктора Шакирзяна на цьому не завершується, на підході кілька нових проектів, по яким зараз тривають активні консультації з медиками Рівного.

Читайте також