Вимогу тисяч рівнян і активістів «Рівне Разом» задовольнили: від завтра у місті знову діятиме пільговий проїзд

У громадському транспорті Рівного знову можна скористатись пільговим проїздом. Майже 5 місяців пенсіонери, діти, які позбавлені батьківського піклування, учасники бойових дій та інші «пільговики» змушені були сплачувати за проїзд у тролейбусах і маршрутках. 

Рівняни стомились від цього і почали бити на сполох. Численні звернення отримувала і громадська організація «Рівне Разом». Обурені містяни звертались про допомогу до активістів і керівника організації Віктора Шакирзяна. Тим більше, наше місто чи не єдине у Західній України, де досі не відновлювали пільговий проїзд.

Майже тиждень тому представники «Рівне Разом» звернулись із вимогою забезпечити реалізацію права на безоплатний проїзд рівнян до міської влади. Вони закликали якнайшвидше скликати комісію ТЕБ і НС, яка повинна була прийняти рішення щодо відновлення безоплатного проїзду у громадському транспорті Рівного для пільгових категорій населення. Паралельно з тим, активісти громадської організації розпочали збір підписів на підтримку цієї вимоги.


Менше ніж за тиждень звернення підписали понад 5 тисяч рівнян. Напередодні засідання комісії ТЕБ та НС цю вимогу із підписами Віктор Шакирзян передав міській владі. Після цього на комісії з надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про відновлення безоплатного пільгового проїзду у громадському транспорті.

"Дуже добре, що міська влада нарешті почула рівнян і нехай під тиском громадськості, після того, як ми передали нашу вимогу з 5000 підписів рівнян, все ж ухвалила відповідне рішення. Відзавтра пільговики, а це пенсіонери, люди з інвалідністю, учасники АТО зможуть знову їздити безкоштовно у громадському транспорті з 10-ї до 16-ї години”, - прокоментував ситуацію голова ГО "Рівне Разом" Віктор Шакирзян.

Відтак, вже від завтра, 7 серпня, у громадському транспорті Рівного знову діятимуть пільги.

Читайте також