«Він знущався з українського футболу, його поява – це нонсенс»: Циганик – про Севідова у «Минаї»

Відомий спортивний журналіст, ексведучий програми «ПРОФУТБОЛ», Ігор Циганик різко відреагував на звістку про повернення Олександра Севідова у великий футбол.

51-річний колишній тренер низки українських клубів підтвердив, що отримав пропозицію про працевлаштування у закарпатському клубі. За його словами, у «Минаї» він буде займатися створенням науково-методичного відділу.

«Дійсно, отримав таку пропозицію. Проте через обставини, які періодично виникають навколо мого прізвища (дискваліфікація за договірняки – «РБ»), ми вирішили, що наразі я буду займатися створенням науково-методичного відділу.

Підрозділів у «Минаї» досить багато, хоч клуб і молодий. Якщо комусь із тренерів знадобиться моя порада або допомога, я обов’язково це зроблю», – сказав Олександр в ефірі шоу «ТаТоТаке». 

Севідов повинен був стати головним тренером, але у «Минаї», вочевидь, через шлейф справи з договірними матчами вирішили обрати кандидатуру маловідомого Миколи Цимбала. Натомість постійний експерт «Рейтингу Букмекерів» Циганик, м’яко кажучи, здивувався фактом запрошення фахівця з таким сумнівним бекграундом. 

«Людина, яка підозрюється в організації договірних матчів . Людина, яка має репутацію, людина, про яку знає вся країна, і про те, що робилося в Сумах. Не будемо навіть чіпати матч «Іллічівець» – «Гірник-Спорт». І зараз він повертається у футбол…Це нонсенс!

Який ви хочете побудувати футбол? У вас є повага до глядачів? До людей, які працюють у футболі, до футболістів? Як футболісти будуть тренуватися під його керівництвом? Я знаю, що він вже проводив тренування, бо те, що поставили Цимбала – це номінальна фігура. Кого хочемо обманути? 

Людина знущалася з українського футболу! І зараз його знову хочемо легалізувати. Про який чесний футбол ви говорите?

У нас щось дивне коїться. Люди, які звинувачувалися у договірняках, стали символами боротьби за чесність в українському футболі. Це нонсенс!

Для мене «Минай» помирає після такого призначення. Я просто не розумію, що це за клуб, не розумію футболістів, які будуть виходити і тренуватися під керівництвом Севідова. Вони поважають себе? Як зараз дивитися на гру закарпатців, якщо будь-яка помилка гравця стане для нього клеймом «контора»?, – сказав Циганик під час авторської програми на Youtube-каналі FootballHub.

Читайте також