Вирок незмінний: 18-річний хлопець з Рівненщини за вбивство сусіда проведе у в`язниці 7 років

За побиття до смерті сусіда 18-річний хлопець з Рівненщини сяде за грати на 7 років. Такий вирок у цій справі Рівненський районний суд виніс ще у жовтні минулого року. Втім, сторона захисту підсудного подала апеляцію на це рішення, яку не задовольнили.

Нагадаємо, що в селі Мар’янівка Здолбунівського району Рівненської області у травні 2017 року у власному помешканні виявили мертвим 54-річного Олександра з ознаками тілесних ушкоджень. Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть, причиною смерті стала закрита тупа травма грудей з чисельними переломами ребер та ушкодженням лівої легені.

Як з`ясували правоохоронці, напередодні ввечері тоді ще 17-річний Владислав був у гостях у сусіда. Між чоловіками виникла суперечка, що переросла в бійку. Хлопець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, завдав односельчанину кілька ударів кулаками та ногами в голову й тулуб. Не зупинило хлопця й втручання товариша, який у той трагічний вечір теж був у цій компанії і намагався припинити конфлікт між чоловіками.

Відтак, 17 травня Здолбунівський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А вже 11 жовтня 2017 року Рівненський районний суд визнав Владислава винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років.

Втім, захисник обвинуваченого не погоджувався з рішенням суду першої інстанції і подав до Апеляційного суду Рівненської області апеляційну скаргу, у якій просив змінити вирок Рівненського районного суду від 11 жовтня 2017 року в частині покарання із застосуванням статі 69 Кримінального кодексу України (призначити основне покарання, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції статті) та призначити покарання — 5 років позбавлення волі замість семи.

Він переконував суд, що його підзахисний виховувався у неповній сім’ї — проживав з батьком і бабусею, щиро розкаявся у вчиненому та сприяв у розслідуванні злочину, тому вирок необхідно змінити. Основним аргументом у судовому засіданні стала заява потерпілої. У ній йшлося про те, що вона не має до обвинуваченого претензій ні майнового, ні матеріального характеру, а також не проти, аби йому зменшили термін ув’язнення.

Проте колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області вирок Рівненського районного суду залишила без змін, а апеляційну скаргу захисника обвинуваченого — без задоволення.

За повідомленням прес-служби суду

Читайте також