Віталій Герман: “Ми збираємося змінити ручну і застарілу систему управління у Рівному, на ефективну – менеджерську”

Кандидат на посаду міського голови Рівного Віталій Герман розповів про створення та діяльність рівненського Центру надання адміністративних послуг, формування власної команди фахівців та найгостріші проблеми Рівного сьогодні.

Віталій Герман на рівненському телеканалі “ITV” дав інтерв’ю, в якому розповів про те, як створювався рівненський ЦНАП. За його словами, довелося зіткнутися з чималою кількістю перепон, серед яких нестача площі та зневіра місцевих чиновників у цей проєкт.

Рівненський Центр надання адміністративних послуг відкрився у 2016 році, а термін реалізації становив всього лише шість місяців. Спершу замість величезного ЦНАПу було невеличке приміщення на вулиці Лермонтова. Саме там розміщувався Єдиний дозвільний офіс в Рівному, який мені і довелося реалізовувати. Спостерігаючи за досвідом закордонних та діяльністю ЦНАПів різних міст України ми створили власний величезний Центр“, – коментує Герман.

Віталій додає, що тепер інші міста України запозичують досвід та деякі ідеї рівненського ЦНАПу і успішно реалізовують їх у себе.

Нам вдалося скоротити кількість витраченого часу на реєстрацію місця проживання з 40 хвилин до 7-10 хвилин. А все через високий рівень довіри до своєї команди та їх професіоналізму. Так, як раніше підписанням такого реєстру займався виключно керівник. Тепер ці та інші питання можуть приймати адміністратори. Це значно економить час“, – розповідає кандидат на посаду міського голови.

Стосовно найголовніших проблем міста Герман виокремив: сферу здоров’я та проблеми у боротьбі з COVID-19 у Рівному. Він вважає, що це питання, які першочергово повинні вирішуватися у місті, адже кожного дня рівняни зустрічаються із проблемою нестачі місць для госпіталізації у лікарнях та з величезними чергами на ПЛР-тестування. 

* на правах реклами

Читайте також