Вивіски у Рівному відтепер розміщуватимуться по-новому

Фото - відкриті джерела

Виконавчий комітет Рівненської міської ради прийняв рішення "Про затвердження Порядку розміщення вивісок у місті Рівному". Над розробкою цього документу майже рік працювали архітектори, юристи, чиновники, дизайнери, виробники рекламних конструкцій та громадські активісти.

Відтак, кожна вивіска матиме визначений розмір та розміщення. Також визначено перелік за яким не допускається розміщення вивісок. Частково невдоволеними Порядком залишилися виробники реклами та підприємці, адже з їх слів, немає чіткого тлумачення деяких термінів.

"Ми зустрічалися із нашими опонентами і, як ми зрозуміли, документ вони не читали. Ми розтлумачили, пояснили, я не чекав такої реакції, на мою думку, люди були задоволенні нашим тлумаченням. Щодо законності/незаконності: цей проект проходив всі інстанції, УЖКГ давало свої зауваження, ми їх правили, відправляли назад," - зазначив один із розробників Порядку розміщення вивісок Павло Алексевич.

Упродовж року вивіски мають впорядкувати на вулицях Соборна (від Київської до Дубенської), 16 липня та Симона Петлюри. За два роки привести вивіски у відповідність до вимог Порядку мають на вулицях Київська, Відінська, Степана Бандери, Грушевського, Княгині Ольги, Чорновола, Міцкевича, Гагаріна, Князя Володимира, Небесної Сотні, Поштовій, Словацького, Набережній, кавказькій, Пушкіна, Костромській, Данила Галицького, Курчатова, Карнаухова, Дубенській, Макарова, Млинівській, Шкільній, Замковій, 24 серпня, Драгоманова, Пересопницькій, Поповича, а також на Майдані Незалежності та Проспекті миру. На всіх інших вулицях вивіски повинні впорядкувати за три роки.

"Треба розуміти, що це є двоступеневий хід наведення порядку і те, що ми думаємо є вивіскою, насправді є прихованою рекламою, яка не дає кошти. Для того, щоб навести порядок у цьому питанні, треба визначитися спочатку з вивісками, тоді визначити, що все, що не є вивіскою є рекламою," - розповів архітектор Дмитро Котляров.

Вимоги до вивісок можна переглянути за посиланням.

Читайте також