Військкомат на Рівненщині змінив назву та форму роботи

Відтепер замість Дубенського ОМВК працюватиме Дубенський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Традиційні військові комісаріати віджили своє, вирішило військово-політичне керівництво держави ізапровадило експеримент: військкомати замінять центри комплектування та соціальної підтримки – свого роду центри надання послуг, але «в погонах».

29 грудня 2018 року такий центр урочисто відкрили в м. Дубно. До святкової події долучились голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк, Дубенський міський голова Василь Антонюк, голова Привільненської ОТГ Юрій Момотюк та Мирогощанський сільський голова Світлана Соборук.

Військовий комісар Анатолій Кононов подякував представникам влади за виділені кошти, які були спрямовані на ремонт приміщення та оновлення матеріально-технічної бази.

Тепер у Дубенському об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки є навіть рецепшн. Службу тут несуть військові, але ці люди знають, чим допомогти людині, яка звертається за консультацією – 70% питань можна вирішити вже тут.

Нова – і надважлива – частина роботи Територіального центру комплектування та соціальної підтримки – рекрутингова робота. Для цього створюються відповідні відділи.

Створюється і інститут вербувальників. Ці спеціалісти відшукуватимуть людей, яким можна запропонувати вступити на службу за контрактом за тими спеціальностями, які потрібні війську.

Метою створення таких центрів є підвищення ефективності роботи з громадянами України – військовозобов’язаними, резервістами та ветеранами у системі надання послуг щодо їх соціального та правового захисту.

Прес-служба Дубенської РДА

Читайте також