Влада Рівного сама вирішуватиме, чи посилити карантин: Третяк розповів, на який показник орієнтуються

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Глава уряду України Денис Шмигаль закликав місцеву владу не чекати обмежень зверху, а самостійно посилювати карантин за необхідності. Про це він заявив під час засідання уряду в середу, 17 березня.

На це відреагував міський голова Рівного Олександр Третяк.

«Отож, тепер ми, враховуючи дуже різку динаміку, маємо вирішувати, які карантинні заходи і обмеження ми можемо впровадити у нашому місті. При потребі ми можемо посилювати заходи або пом’якшувати, - сказав мер. - Враховуючи дуже гостру динаміку, бачимо, що кількість заповнених ліжкомісць зростає і тому будемо відштовхуватись саме від цього показника. Отож, враховуючи показники, які є в наших лікарнях, ми будемо робити висновок: чи переводити школи і всі навчальні заклади нашого міста в дистанційний режим, чи не переводити.

                        ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третяк назвав місце, де найбільше інфікуються коронавірусом у Рівному.

Міський голова також додав, що ситуація на контролі. Чи будуть з понеділка в Рівному обмеження – поки невідомо.  

«Моніторимо ситуацію фактично щогодини і наразі впевнено сказати, що з понеділка у нас будуть обмеження, ми не можемо», - зазначив мер.

До слова, нині заповненість хворими на коронавірус у Міській центральній лікарні та міській лікарні №2 становить 66 і 75 відсотків відповідно.  

Читайте також