Вже цієї п'ятниці у Рівному відбудеться форум для активних жінок

фото ілюстративне

У п'ятницю, 22 червня 2018 року, о 10 год. у м. Рівному в приміщенні комплексу “Manhattan City Hall» (вул. Соборна, 112, 11 поверх, скай-бар «Манхеттен») відбудеться Форум жінок Рівненщини «Активна жінка – успішна країна».

Цей захід є завершальним в рамках проекту «Розвиток лідерських якостей серед жінок Рівненської та Чернігівської областей», який реалізовується Громадською організацією «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. 

У заході візьмуть участь активні громадські діячки, політичні діячки, бізнес-вумен, представники та представниці від державних органів влади та місцевого самоврядування, ЗМІ.

Під час Форуму відбудеться публічне оприлюднення результатів проведених заходів в рамках проекту «Розвиток лідерських якостей серед жінок Рівненської та Чернігівської областей», шляхів подальшої співпраці заради становлення у суспільстві позиції активної жінки у політиці, бізнесі та громадському русі.

Форум відбудеться в форматі дискусійних платформ, які об’єднають в собі актуальні теми сьогодення щодо розширення економічних можливостей та прав жінок, подолання жінками перешкод та суспільних викликів у місцевих громадах, зростання організаційної спроможності жіночих громадських організацій  та просування жіночих ініціатив, а також покаже успішний досвід жіночого підприємництва та дієвість жінок у прийнятті рішень в сфері політики.

Також заплановано обговорення основних напрямків розвитку жіночого руху та  актуальних  проектів суспільно-економічного розвитку регіону, пропозиції до підписання Декларації (резолюції форуму).

Початок - о 10:00 (реєстрація з 9:30).

Контакти для підтвердження реєстрації:

(093) 00-44-604, (097) 405-33-95

e-mail: [email protected]

Контактна особа – Людмила Воробей.

П Р О Г Р А М А

22 червня 2018 року, м. Рівне, вул. Соборна, 112 (11 поверх), скай-бар «Манхеттен»

09:30 - 09:55

Реєстрація учасниць та учасників.

10:00 -  10:20

Відкриття Форуму . Вітальне слово.

1. Ундір Віталій Олександрович, заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації (гендерний аспект діючих регіональних програм).

2. Воробей Людмила Миколаївна, керівник проекту ( завдання форуму: результати проекту, обмін досвідом, подальша співпраця).

3. Масльонка Світлана Петрівна, голова Громадської організації «Спілка жінок Куликівщини», Чернігівська область (результати співпраці в проекті).

10:20 - 11:00

Дискусійна платформа 1:  «Розширення економічних можливостей та прав жінок. Жінка і бізнес».

Розвиток професійного, управлінського та підприємницького потенціалу жінок. Створення ефекту жіночої синергії щодо соціально-економічного розвитку Рівненщини.

Спікери:

1. Васильчук Сергій Миколайович, заступнику міського голови міста Рівного (місцеві програми підтримки підприємництва).

2. Новацький Володимир Романович, директор тренінгового центру «ЛОТОС-ІНВЕСТ» бізнес-коучінг для розвитку бізнесу (ефективні методи розвитку бізнесу у сучасних умовах для жінок).

3. Калюх Олександр Ярославович , заступник директора Рівненського міського Центру зайнятості (сфера підтримки та розвитку підприємництва).

4. Вікторія Власюк, керівник проектів в «Платформа взаємодій «Простір» («Форум креативних індустрій» як платформа розвитку та підтримки іноваційних та актуальних бізнесів).

11:00 -  12:00

Дискусійна платформа 2:  «Успішний досвід підприємництва. Жінки незвичних професій»

Спікери:

1. Ірена Слута, сертифікований коуч, тренер особистісного розвитку та систем оздоровлення, спікер (Коучинг реальності. Зробити успішним власне життя та максимізувати можливості компанії).

2. Діана Полюхович, підприємець (висвітлення та обговорення інтересів сучасних жінок у бізнесі).

3. Ольга Лук’янова, аромапсихолог, ароматерапевт, бізнес-тренер, письменниця (успішний досвід підприємницької діяльності).

12:00 -  12:30

Кава – перерва

12:30 -  13:30

Дискусійна платформа 3: «Жінка і політика. Вплив жінок на прийняття рішень

Сфокусувати увагу представників/ць влади та громадськості на необхідності більшого залучення до процесу прийняття рішень, обговорити проблему недостатньої кількості жінок в державних органах найвищого рівня.

Спікери:

1. Алла Черній,  депутатка Рівненської обласної ради (рівноправна участь жінок і чоловіків у прийнятті політичних рішень - необхідна умова сталого розвитку суспільства, досвід роботи в раді).

2. Вячеслав Долід, керівник проектів, експерт з адвокації ГО “ЦЕНТР СУСПІЛЬНИХ ДІЙ ”СІВІТАС”, кандидат історичних наук, доцент Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, фахівець у галузі історії міжнародних відносин (показники представництва жінок в радах на місцевому рівні, задачі коаліції «За рівні можливості»)

3. Сергій Штурхецький, голова правління РОГО «Рівненський медіа-клуб» (Роль медіа в інформаційно-просвітницькій діяльності щодо гендерних питань і гендерних стереотипів, посилення «видимості» жінок у ЗМІ)

4. Ірина Білошицька, депутатка Гощанської селищної ради (децентралізація як виклик для жінок у владі, вплив на рішення місцевої влади).

13:30 -  14:00

Дискусійна платформа 4: «Успішні жінки – успішні громади! Або подолання жінками перешкод та суспільних викликів у місцевих громадах»

Привернути увагу до проблем, з яким стикаються жінки на місцевому рівні та як інтегруються жінки – ВПО у місцеві громади , роль жінок  у вирішенні військового конфлікту  на сході України.

Спікери:

1. Тетяна Мельник, асистентка проекту Міжнародної Організації з Міграції "Зміцнення самозабезпечення внутрішньо переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні».

2. Тетяна Кіреєва, внутрішньо переміщена особа (про можливості жінок, які вони знаходять у періоди кризи , діяльність клубу «Щаслива Я»).

3. Ніна Скиба, волонтерка для АТО, керівник в ГО «Жіноча сотня»  (роль жінок  у вирішенні військового конфлікту  на сході України. Скриня корисних справ).

14:00 - 15:00

Обід

15:00 -  15:30

Дискусійна платформа 5: «Зростання організаційної спроможності жіночих громадських організацій  та просування (фінансування) жіночих ініціатив»

Мотивувати жінок - лідерок з різних сфер діяльності до солідарності та менторської підтримки одна одної. Успішний досвід об’єднання зусиль жінок для вирішення проблем у суспільстві.

Спікери:

1. Еліна Кац, тренерка, проектна менеджерка, експертка у PR та маркетингу (активна громадська позиція жінки, реалізація важливих суспільних проектів та вплив на розбудову громадянського суспільства).

2. Лариса Гунько, голова ГО «Центр підтримки громадських ініціатив  «Чайка» (поточні ініціативи у сфері підтримки та захисту прав жінок).

3. Тетяна Войталюк, регіональна представниця проекту «Кешер» (жіноча єврейська організація).

15:30 - 16:00

 

 

Продовження дискусійної платформи  №5

1. Марія Рожко, голова ГО «Спілка жінок Рівненщини» (взаємозв'язок поколінь та жіноча солідарність, лідерство та менторство).

2. Ліза Чумак – голова «Клубу ділових жінок Рівного» - діяльність клубу як платформи для просування жіночих ініціатив.

3. Ірина Дорожкіна,  «Спілка жінок України», м. Чернігів (досвід розвитку жіночого руху на Чернігівщині, партнерство , спільні ініціативи).

 

16:00 - 16:30

 

Дискусійна платформа №6  «Голос жінки має бути  почутий»

1.  Учасниці проекту про вплив проекту (Рівне, Куликівка).

2. Виступи за бажанням.

3. Обговорення основних напрямків розвитку жіночого руху та  актуальних  проектів суспільно-економічного розвитку регіону, пропозиції до Декларації (резолюції форуму).

16:30

Проголошення підсумків Форуму.

Читайте також