Як чотирилапі поліцейські захищають Рівненщину (ФОТО)

Вони виходять на заслужений відпочинок, прослуживши в поліції усього вісім років. Такий вік їм встановлено чинним законодавством. Однак деякі з них і на пенсії продовжують нести службу, працюючи все життя без заробітної плати та фінансових виплат. Взамін їм достатньо лишень уваги наставників, адже мова йде про чотирилапих поліцейських кінологічного центру ГУНП в Рівненській області.

Рівненські кінологи пишаються своїми вихованцями, які змалку стають повноправними членами поліцейської родини, і можуть розповідати про них без упину. У 2017 році службові собаки виїжджали 479 разів на місця подій. Вони допомогли виявити 167 кримінальних правопорушень.

У кожної собаки — службове «житло», розпорядок дня, дворазове харчування у конкретно визначені години, прогулянка, клінічний огляд, прибирання, тренування і ненормований як у поліцейських робочий день. На утриманні Центру їх сьогодні — 28, у тому числі і пес спецпідрозділу «КОРД». Щоправда, «правлять» тут представниці прекрасної половини, яких у півтора рази більше, ніж протилежної статі. До того ж, враховуючи універсальність німецьких вівчарок, саме цій породі на службі в поліції надається перевага.

У скарбничці чотирилапих поліцейських – майже сотня нагород і за розкриття злочинів, і за змагання, і за службу в АТО. Звісно, що до цього їм байдуже і більше втішають їхні улюблені ласощі, іграшки для тренувань або прогулянка. Які вони, собаки кінологічного центру, чого досягнули разом із наставниками, які мають звички, характер. Тож, знайомтеся. 

Найтитулованіший: німецька вівчарка Чейзар, 2011 р.н.

 

Для кінолога у службовій собаці потрібні передусім робочі якості, а от зовнішність — питання другорядне. Однак серед вихованців цієї породи Чейзар таки найгарніший, найвихованіший і найдосвідченіший. Усі його професійні якості та старання належно оцінені. І підтвердження цьому — здобуті нагороди. Нещодавня із них — за участь у Першому міжнародному відкритому чемпіонаті Національної поліції України з багатоборства кінологів  в Ужгороді (26-29 вересня 2017 року). Крім того, на його рахунку допомога у розкритті багатьох злочинів. Зокрема – розбійного нападу на рівнянина на залізничному вокзалі у Рівному торік, а також затримання за «гарячими» слідами у Радивилівському та Острозькому районах зловмисників, ласих до чужого майна.

Тренується Чейзар із Сергієм Кучером під керівництвом Олександра Пелеха.

До слова, у поліції Рівненської області триває відбір на посаду інспектора-кінолога. Бажаючі можуть подати анкету за посиланням: https://nabir.np.gov.ua/index.php?r=recruitment/process_recruitment&id=868.

За інформацією Відділу комунікації
поліції Рівненської області

Читайте також