Як дівчина з Рівненщини стала членом Спілки перукарів України?

http://03659.com.ua

Вікторія Рибальченко поповнила склад старійшин всеукраїнських чемпіонатів із перукарського мистецтва, пише інформаційний портал Млинова.

Перукарське мистецтво динамічно розвивається з кожним днем. Для людей, які працюють у цій професії, це хороший та стабільний прибуток. Клієнтів, які бажають змінити свій зовнішній вигляд стає усе більше, адже кожна людина, особливо жінка, бажає виглядати гарно та неповторно. Щоб бути спеціалістом у цій галузі, необхідно не тільки удосконалювати свої навички, але й слідкувати за новинками цієї індустрії. Так, на пульсі новинок Вікторія Рибальченко, майстер виробничого навчання Млинівського РЦПТО ДСЗ, активно себе зарекомендувала на всеукраїнських конкурсах з перукарського мистецтва. Творчі здобутки Вікторії в царині перукарської справи захоплюють, тому цікаво як вона досягла таких високих результатів.

– Вікторіє, як розпочався Ваш творчий шлях?

– Все розпочиналось так як і у всіх дітей, які відвідують художню школу. Малювала, фантазувала і мріяла про щось неординарне і цікаве. Вже тоді я цікавилась візажем. Але щоб навчатись на візажиста потрібно було вступати за напрямком перукарська справа. На останньому курсі в коледжі я чітко вирішила, що буду перукарем. Мені дуже пощастило, бо я мала можливість розвиватись і здобувати досвід у потужній школі професіоналів у приватного підприємця. Згодом вступила в Київський інститут художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі. Саме в цьому закладі хороша база для саморозвитку і зміцнення творчих задатків. В цілому моє навчання тривало шість років.

– А які Ваші кроки були у творенні власної кар’єри?

– Про кар’єрний ріст я стала задумуватись, коли самореалізувалась, як мама і дружина. Спочатку близько 2-х місяців працювала в приватній перукарні. Згодом Микола Козачук запропонував працювати викладачем у навчальному центрі від Млинівського ЦЗ, оскільки для викладацької роботи потрібні були викладачі з вищою освітою. Спершу було важко, бо лякала невідомість. Але робота цікава і весь час потребує удосконалення техніки виконання в зв’язку з новинками в моді.

– Вікторіє, а скільки груп Ви вже навчили і випустили у вир перукарського ремесла. І скільки ваших вихованців працюють перукарями?

– На сьогоднішній день в мене вже 9 груп – це приблизно 100 слухачів, які є кваліфікованими спеціалістами. Можу з впевненістю сказати, що з кожної групи 4-5 осіб працюють за здобутим фахом, оскільки саме така кількість прийшла за покликом, а не за теорією.

– А багато є таких слухачів, які перейняли Вашу майстерність і стиль роботи?

– Чесно, в мене всі учні молодці. Ті, що активні і бажають розвиватись беруть участь в обласних і всеукраїнських конкурсах під моїм керівництвом. Адже в мене є великий досвід роботи у конкурсах з перукарського мистецтва. Нещодавно у Львові відбувся відкритий відбірковий тур чемпіонату України з перукарського мистецтва, нігтьової естетики, макіяжу «Золотий Лев». Я і моя слухачка Анна Голенко презентували свою роботу в номінації «Весільна зачіска. Категорія – юніори». Анна виборола ІІІ призове місце серед такого перукарського бомонду, це гарний початок конкурсної кар’єри дебютантки.

– Вікторіє, а як Вам вдалось отримали членство в Спілці перукарів України?

– Насамперед, хочу сказати, що це титанічна робота і особисті фінансові витрати. Це десятки призових місць на різних регіональних і всеукраїнських конкурсах. Я стала старійшиною, а це означає, що буду членом журі при оцінці майстерності юніорів на конкурсах. Цей статус – це своєрідний щабель у моєму кар’єрному зростанні. Зрештою, все, що знаю – я й передам своїм слухачам, адже людина творчо розвивається і вдосконалює свою майстерність тільки тоді, коли має гідних послідовників справи.

– Ви досягли значних вершин, але про що мрієте найбільше? 

– Мрію про власну школу. Але вона ще не на часі і потребує своєрідного дозрівання у всіх аспектах.

Млинівщина багата талановитими людьми – про це ще раз свідчать досягнення Вікторії Рибальченко. Імідж Рівненщини в сфері перукарської майстерності гідно представлений на рівні країни і близького зарубіжжя такими людьми, як Вікторія. Тож творчого вам натхнення, кар’єрного зростання і вдячних клієнтів.

Читайте також