Як довго триватиме похолодання на Рівненщині?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На Рівненщину холод прийшов з півночі і покине нашу область десь через тиждень. Рівненський обласний центр з гідрометеорології розповів журналістам Суспільного, чому сніг випав під кінець березня і як довго це триватиме.

Сніжитиме на Рівненщині ще наступної ночі. Далі – мороз, повідомляє синоптикиня Світлана Сидоришина.

«Погоду на Рівненщині зараз визначає південний циклон. Серце його – над Кримом. І ми в перехідній зоні між антициклоном із Півночі. По його периферії до нас надходить більш холодне повітря арктичного походження. В зоні атмосферного фронту у нас випадають опади у вигляді снігу. Ці опади збережуться наступної ночі, а вдень вони повністю припиняться. Відбудеться посилення антициклону: нічні морози посиляться до 4-9 градусів, удень завтра – від 1 морозу до 4 тепла, - розповідає Світлана Сидоришина.

Синоптикиня прогнозує ожеледицю на дорогах й дуже свіжий північно-східний вітер, 7-12 метрів за секунду. Місцями пориви вітру сягатимуть до 15-20 метрів.

«У наступні дні збережеться уже суха погода, без опадів. Вплив антициклону буде відчутний: нічні морози - 4-9 градусів, а вдень відбуватиметься поступове підвищення температури».

До кінця тижня антициклон втрачатиме силу, прогнозує Світлана Сидоришина. Повітряні маси змінять більш атлантичні – повітря стане теплішим. 26-27 березня синоптики очікують на 8-12 градусів тепла вдень. Нічні показники прогнозують: 26 березня - 0-5 морозу, 27 березня - від 3 морозу до 2 градусів тепла.

Читайте також