Як на Рівненщині агітували через Фейсбук у день виборів?

Фото - відкриті джерела

Прихована агітація у день виборів, 31 березня, на Рівненщині була помічена з боку представників влади. Про це на прес-конференції повідомив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області Михайло Балик.

Відтак, на Фейсбук-сторінці політичної партії «Воля Рівне» було опубліковане повідомлення із закликом голосувати за кадидата на пост Президента Юрія Дерев’янка.

"Окрім цього також було зафіксовано пост у Фейсбуці на сторінці Олексія Муляренка – голови Рівненської ОДА, де він пояснює, як зробив свій вибір, а також на його фотографії профілю була рамка з надписом «Думай». У таких моментах не можна говорити чітко, що це є агітація за певного кандидата, проте, варто зазначити, що такі рамки і матеріали, які могли бачити на вулицях, є прихованою агітацією, адже вони зображені у таких кольорах, які легко ідентифікувати з певним кандидатом або певною політичною партією", - зазначив Михайло Балик.

Також на сторінці у фейсбук голові Рівненської РДА Володимир Пилипчук опублікував пост, де використав гасло одного з кандидатів на пост Президента. А голова Костопільської РДА Олександр Середа опублікував допис, у якому за першими літерами рядків можна здогадатися за кого той, ймовірно, проголосував.

Читайте також