Як не стати жертвою банківських аферистів?

До поліції звернулась 62-річна жителька Корця, що невідома особа шляхом зловживання довірою, заволоділа її коштами з банківського рахунку.

Потерпіла розповіла поліцейським, що їй на мобільний зателефонував невідомий та представився працівником служби безпеки банку. Дізнавшись усі необхідні реквізити картки, псевдобанкір заволодів грішми в сумі 24 тисячі 750 гривень.Відомості за фактом шахрайства внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до усіх громадян бути обачними у спілкуванні по телефону із незнайомими людьми та в жодному разі не повідомляти особистих даних чи будь-якої інформації, що стосується проведення операцій із грошовими коштами.

Аби не стати черговою жертвою аферистів, пам’ятайте прості правила :

- оператор банку ніколи не випитуватиме особисті дані (прізвище ім’я по-батькові, дату народження, ПІН-код!!, CVV-код чи код із смс), адже ця інформація є в базі даних банку і не потребує додаткового підтвердження.

- не варто продовжувати розмову з незнайомцем, якщо він телефонує до вас та змушує назвати будь-які дані. Зловмисники використовують психологічні інструменти агресивного впливу і часто вдаються до шантажу. Варто відразу покласти слухавку та звернутися до поліції, повідомивши номер телефону та вимоги зловмисників. 

Читайте також