Як працювала Рівненська місцева прокуратура в минулому році: звіт очільника

Фото - Іра Величко

На черговій сесії Рівненської міської ради Володимир Самардак поінформував громадськість про результати діяльності Рівненської місцевої прокуратури. Керівник Рівненської місцевої прокуратури Володимир Самардак 25 січня 2018 року взяв участь у роботі пленарного засідання сесії Рівненської міської ради, під час якого згідно вимог ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» поінформував громадськість про результати діяльності прокуратури на території м. Рівного у 2017 році.

У своєму виступі керівник місцевої прокуратури навів узагальнені статистичні та аналітичні дані щодо стану злочинності та результатів роботи прокуратури. Ним відзначено, що завдяки співпраці із органами поліції, іншими правоохоронними органами та громадськістю вдалося загалом стабілізувати криміногенну обстановку в місті, знизити рівень злочинності. Як результат – спостерігається зменшення кількості вчинених злочинів, зокрема, проти власності, у тому числі, крадіжок, грабежів, розбоїв, вимагань, шахрайств, незаконних заволодінь транспортними засобами, а також умисних тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтувань, дорожньо-транспортних пригод із смертельними наслідками, хуліганств.

Разом з тим, правоохоронними органами суттєво активізовано протидію незаконному обігу наркотичних засобів, знешкоджено організовану злочинну групу, яка організувала заборонену Законом гральну діяльність, декілька злочинних груп, що вчиняли грабежі та розбої на території міста в нічний час, викрито та розкрито ряд корупційних кримінальних правопорушень.

Процесуальними керівниками – прокурорами місцевої прокуратури до суду скеровано 608 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, що на третину більше, ніж у минулому році, за їх участі в судах розглянуто 437 кримінальних проваджень. Також прокурор проінформував про результати роботи прокуратури та інших напрямках, зокрема з питань представницької діяльності.

Так, протягом минулого року до суду Рівненською місцевою прокуратурою пред’явлено позовів на загальну суму 123,6 млн. грн., з них на суму 69,7 млн. грн. – з питань захисту інтересів держави у бюджетній сфері, на 11,4 млн. грн. – у сфері земельних відносин. Крім того, керівник місцевої прокуратури у своєму виступі закцентував увагу і на проблемних питаннях, над якими зараз працюють спільно прокурори і поліцейські, посилюючи при цьому превентивні заходи.

Зокрема, це стосується боротьби із злочинами, вчиненими неповнолітніми, раніше судимими особами, у стані сп’яніння, а також, що викликає особливе занепокоєння – фактами умисного знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху. Також Володимир Самардак відповів на ряд запитань депутатів міської ради.

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури 

Читайте також