Як проходитиме монетизація субсидій у Рівному?

фото ілюстративне

Постановою Кабміну №1176 передбачено, що особи, які вперше звернулися за призначенням житлової субсидії у січні 2019 року, подають заяву про монетизацію. Відтак, кожному такому рівнянину буде створено своєрідний рахунок в Ощадбанку, куди буде нараховуватися монетизована субсидія.

"Призначивши цю субсидію, ми робимо у програмі відмітку "монетизація" і ці справи передаємо окремим реєстром на Міністерство. Цим людям, які зараз звертаються, їм кошти субсидії будуть зараховуватися на рахунки в Ощадбанку. Знімати з цих рахунків кошти особи не можуть. Ощадбанк за поданням організацій (надавачів послуг) буде розраховуватися по субсидії. У травні вже буде видно людина використала цю субсидію чи не використала", - розповіла начальник управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому Віра Мельник.

Після надходження коштів і здійснення відповідних звірок, Ощадбанк перераховуватиме суми визначених субсидій організаціям, які надають житлово-комунальні послуги та одразу інформуватиме громадян SMS-повідомленням про розмір коштів, який їм необхідно доплатити. У кінці опалювального сезону можна забрати невикористані кошти. Відтак, кожен буде зацікавлений в енергозаощадженні.

До слова, у платіжках буде вказана повна сума за комунальні послуги. 

Протягом 2019 року вже 182 домогосподарства подали документи на призначення субсидії в грошовій формі.

Читайте також