Як у Рівному святкуватимуть Покрову та День захисника України

Цьогоріч 14 жовтня припадає на середу. Цього дня українці святкують одразу кілька свят - Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День козацтва та День УПА. З 2014 року 14 жовтня є державним святом та офіційним вихідним днем у нашій державі.

У Рівному цього дня традиційно відбуваються різноманітні урочистості та святкові заходи. У зв'язку з карантинними заходами, цьогоріч святкування буде не таким масовим, однак вже відомо про кілька цікавих заходів.

"Рівненський клуб бігу" на Покрову організовує забіг вулицями міста. Учасники долатимуть на вибір дистанцію 2,1, 10,55 та 21,1 км. Очікується, що в заході візьме участь 210 бігунів (по 70 на кожній дистанції).

14 жовтня відбудеться свято вулиць Коперніка та Петра Могили. Розпочнеться захід о 12:00 у сквері Українських Добровольців. Згодом відбудеться відкриття історичного кварталу на вулиці Петра Могили.

Відомо також про проведення традиційного фестивалю "Покровський вітер" у таборі "Гайдамаки" на вулиці Млинівській. На учасників чекають козацькі забави, змагання лава на лаву, польова кухня, розваги для дорослих та дітей.

 

Читайте також