Як у Рівному та районах відзначатимуть День Гідності та Свободи

Фото - відкриті джерела

Завтра, 21 листопада, в Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи. Державне свято встановлено на честь початку цього дня двох революцій – Помаранчевої у 2004 році та Революції Гідності 2013-го.

До Дня Гідності та Свободи відбудеться низка заходів різного спрямування – це культурно-меморіальні події, зокрема освітні, мистецькі й просвітницькі проєкти, присвячені темі гідності, свободи та боротьбі за права людини, утвердження державної незалежності України.

Так, 15 листопада стартував ІІІ Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт на тему Революції Гідності Відзнака імені Сергія Кемського. Ознайомитися з положенням можна за посиланням https://bit.ly/3p8YWdU

На Рівненщині та по всій Україні розпочалася соціальна кампанія «ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті, Рівненської ОДА (тематичні відео, білборди, сітілайти, лого для соціальних мереж та телебачення).

У ці дні в районах та містах Рівненщини відбудуться покладання квітів, проходитимуть різноманітні заходи: арт-інсталяції, відеоспогади, акції та виставки. В храмах відслужать панахиди за загиблими під час подій революції.

Сьогодні, о 15 годині, в Рівненській обласній бібліотеці для молоді презентують відеоспогад «Будем жити: Василь Сліпак». У Здолбунівському районі запланована арт-інсталяція «Вільні творити майбутнє», у містах Дубно та Острог пройдуть вуличні тематичні акції, у Вараші – перед міськрадою розмістять стенди із портретами загиблих Героїв та лампадки.

21 листопада в обласному центрі відбудеться покладання квітів до пам’ятних місць. Цього ж дня в обласному центрі працюватиме тематична виставка «Зима, що нас змінила». Оглянути її можна буде на майдані Незалежності впродовж дня.

Також закликають користувачів соцмереж долучатися до флешмобу #бути_гідним, ініційованого Національним музеєм Революції Гідності. Під цим хештегом ділитися спогадами і роздумами про Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. А ще – 21 листопада пов’язати на одяг, рюкзак, сумку чи автомобіль синьо-жовту стрічку, адже саме за такими стрічками з першого дня Євромайдану можна було розпізнати його прихильників, це був спосіб виявити солідарність та свою позицію.

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також