Як військові Рівного святкували День перемоги (ФОТО)

В Рівному вшанували подвиг переможців нацизму у Другій світовій війні

З нагоди відзначення 9 травня – Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні – в Рівненському гарнізоні відбулась низка заходів за участю обласної та місцевої влади, військовослужбовців Збройних Сил України, представників громадських й ветеранських організацій.

На Майдані Магдебурзького права обласного центру присутні урочисто поклали корзини живих квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну», а на Військовому меморіалі кладовища «Дубенське» сотні рівнян вшанувати подвиг переможців нацизму у Другій світовій війні під час мітингу-реквієм «1939-1945. Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні»…

На сьогодні у Рівному проживає 85 ветеранів Другої світової війни, кожному із яких понад 90 років. На жаль, час невблаганний. Після Другої світової війни у Рівному проживало декілька тисяч ветеранів та визволителів нашого міста. Ще у 2000 році на парад вийшли понад півтори тисячі ветеранів, які пройшли військовими шляхами та 50 визволителів нашого міста. На жаль, з останнім із визволителів Рівного, 92-річним Андрієм Моїсеєнком ми попрощалися три роки тому.

Вчора у рамках заходів Дня пам’яті та примирення на рівненському Меморіалі Вічної Слави відбувся флеш-моб «Повертайся живим», урочисте покладання квітів, вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, загиблих Героїв АТО, проведення панахиди та покладання квітів на Алеї Героїв, а також патріотично-мистецька акція «Перша хвилина миру».

Читайте також