Яка допомога передбачена малозабезпеченим сім`ям Рівненщини?

Розмір цієї державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом, але цей розмір не може бути більший, ніж 75% прожиткового мінімуму для сім'ї. Про це пише Управління соціального захисту населення Здолбунівської РДА.

З 1 липня місяця 2018 року розміри прожиткових мінімумів для нарахування цієї допомоги є такі :
• для працездатних осіб – 386, 61 грн.,
• для осіб, що втратили працездатність, та інвалідів – 1435 грн.,
• для дітей віком до 6 років –1325,15 грн.,
• для дітей віком від 6 до 18 років –1652,40 грн.,
• для дітей віком від 18 до 23 років (за умови навчання) –1564,85 грн. 

Окрім того, для кожної дитини (крім дитини з інвалідністю), яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10%.

Для кожної дитини з інвалідністю, яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, а також для кожної дитини, яка утримується матір'ю (батьком, усиновителем), що не перебуває у шлюбі, і запис про батька (матір) у Книзі реєстрації народжень провадиться за вказівкою матері (батька), для кожної дитини, в якої один або обоє батьків є особами з інвалідністю I або II групи, - на 20%.

Також додатково розмір державної соціальної допомоги збільшується на кожну дитину віком до 13 років - на 250 грн., на кожну дитину віком від 13 до 18 років - на 500 грн.

Читайте також