Які водойми на Рівненщині є найбільш забрудненими

Фото - відкриті джерела

Паразитологічні дослідження показали, що у воді біля громадського пляжу у Сарнах та в грунті на пляжі озера Басів Кут є яйця гельмінтів (по простому – глисти, -ред.). Про це повідомили на Фейсбук-сторінці лабораторного центру, інформацію Суспільному підтвердив і керівник установи Роман Сафонов.

За його словами, упродовж сезону місцеву владу постійно інформували щодо невідповідності проб та рекомендували заборонити купання, однак контроль за виконанням рекомендацій – не покладений на лабораторний центр.

У лабораторії провели загалом 866 досліджень за санітарно-хімічними показниками води поверхневих водойм, з них 52 не відповідали гігієнічним нормативам. Основна невідповідність реєструвалась за показниками каламутності, біохімічною потребою кисню та водневим показником на пляжах Володимирецького, Здолбунівського, Млинівського, Дубенського, Костопільського районів та м. Рівне.

За мікробіологічними показниками виконано 388 досліджень, відхилення від санітарних норм виявлено у 20 пробах. Нестандартні проби спостерігались у відібраних зразках із озера Басів Кут та із місць масового відпочинку міст Дубно, Сарни, Вараш, Радивилів, Корець, Здолбунів, у Березному, Зарічному, Гощі та селі Воронки Володимирецького району.

Не реєструвались відхилення від санітарних норм у пробах води поверхневих водойм та ґрунту пляжів: м. Дубровиця (р.Горинь), с.Товпижин (БВ «Мотор»), с.Хрінники (КЗ дитячий санаторій «Хрінники», ОК «Чайка») Демидівського, с.Б.Воля (РОК «Біле озеро»)Володимирецького районів.

Читайте також