Яку суму Рівнерада покладе на депозит?

Багато мерів український міст користаються послугами депозитів у банках. Втім, не завжди вони туди вкладають свої кошти, але й міські. Банківський депозит — проста і доступна всім форма збереження особистих заощаджень. Які ж причини можуть спонукати використовувати цю банальну, не дуже багату можливостями інвестиційну стратегію?

До того ж, депозит - це один з найпростіших способів змусити гроші працювати. Все, що потрібно від вкладника - готовність розлучитися з певною сумою грошей. Чим більша сума і довший термін договору - тим вища винагорода.

Рівненська міська рада вже не вперше користується такою послугою. Про це розповів міський голова Володимир Хомко:

«У минулому році ми на депозитах заробили 15 мільйонів  гривень. Зараз лютий місяць, нічого не робиться. Треба бути зовсім нерозумним, щоб кошти, які ми почнемо освоювати в травні  не покласти на депозит. Поклали та й заробили. Я вважаю, що це дуже розумно, і не тільки один я, так всі міські голови працюють».

Такий крок погоджує Рівнерада, тобто, це колективне рішення. Мер уже дав дозвіл покласти гроші на депозит:

«Оголосили конкурс, тому що будуть розприділяти  величезну суму коштів – 260 млн.грн. Із них більша частна почне використовуватися лише в кінці березня. Наприклад, на вул.. Макарова – 47 млн. грн.., а поки ми проведемо конкурс, то гріх, щоби ці кошти не покласти на депозит. Все, що не використовується, буде покладено на депозит», - повідомив пан Хомко.

До слова, депозит розміщатимуть у державному банку (назву не розголосили) під «хороший відсоток». Міський голова додав, що банки конкурували між собою, виграв той, що надав на 0,5% бульше.

Щодо суми, то через деякий час Хомко зазначив, що  сума неточна і він її не знає.

 

Олеся БОРОВЕЦЬ

Читайте також