Яку зарплатню отримуватиме міський голова Рівного Олександр Третяк

Сьогодні в інформаційному просторі Рівного точилось чимало дискусій навколо проекту рішення про додаткову оплату праці міського голови. Згідно із документом, який на сесії розглядатимуть депутати, меру встановлять щомісячну надбавку в розмірі 150%. Також до професійного свята планують давати премію в розмірі окладу. Так само передбачена щорічна матеріальна допомога в розмірі посадового окладу. Такі виплати мають здійснювати за наявності грошей у фонді оплати праці. Саме ці цифри викликали обурення у декого з рівнян.

Натомість міський голова Олександр Третяк у коментарі для журналістів "Суспільного" розповів, що його зарплатня наразі складає близько 16 тисяч гривень. Додає, що пропоновані надбавки – запобіжники від корупційної спокуси.

"Оклад заробітної плати міського голови Рівного – трохи менше 16 тисяч гривень. Будьмо чесні – це дуже маленька зарплата для цієї посади, яка містить стільки корупційних ризиків. Я не маю бізнесу і не маю інших доходів, і не хочу, щоб коли-небудь гроші стали засобом тиску на мене. Тому лише такими речами, як надбавки та премії, можна привести у відповідність ситуацію", – каже Олександр Третяк.

З усіма надбавками міський голова отримуватиме близько 30 тисяч гривень.

"Далеко не захмарна сума. Навіть зарплата деяких заступників та директорів комунальних підприємств є набагато більшою, ніж в міського голови. Думаю, що люди розуміють, яку відповідальність, навантаження і графік має міський голова. А достатня оплата праці – це правильний запобіжник від спокус. Відповідний проект рішення виноситься на голосування ради, тому така процедура", – пояснив мер.

Читайте також