Юний рівнянин - серед переможців конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом

7 червня у Києві провідна компанія у сфері охорони здоров’я Санофі в Україні назвала імена переможців дев’ятого Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом, який проводиться за підтримки Асоціації дитячих ендокринологів України. Основні цілі конкурсу – розкрити творчий потенціал дітей з діабетом, розповісти суспільству про непросте, але все ж повне та яскраве життя із недугою, та наголосити на важливості фізичної активності для молоді. 

Тема творчого змагання 2018 року – «Спорт у моєму житті». Тому й до складу журі увійшли зірки українського спорту: олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан, півзахисниця національної жіночої збірної України з футболу Ія Андрущак, чемпіон Паралімпійських ігор з фехтування Андрій Демчук та чемпіонки світу з шахів – сестри Анна та Марія Музичук. Журі визначило 24 переможця у трьох вікових категоріях. За 25-ту переможну роботу проголосували користувачі Facebook-сторінки «Діабет. Допоможемо разом».

Гієм Граньє, директор Санофі в Україні: «Цього року ми обрали «Спорт» темою нашого соціального проекту Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з діабетом. Саме фізична активність є однією з найважливіших складових для успішного контролю діабету та ефективним способом запобігання цього захворювання. Вірю, що учасники Конкурсу через свої малюнки надихнули і дорослих, і маленьких українців на ведення активного способу життя, а самі юні художники зміцнили віру у свої сили й творчі здібності».

Винагородою для дітей будуть літні мандрівки з метою оздоровлення, активного відпочинку та соціалізації з однолітками зі схожими історіями. Зокрема, автори-переможці до 12 років поїдуть на оздоровлення у спеціалізований санаторій у м. Миргород, а переможці у віковій категорії 13-17 років приєднаються до проекту «ДіаГоверла», щоб підкорити найвищу вершину України.  

Рівнянин Богдан Бородулін - серед переможців  ІХ Конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом. Окрім нього до цього списку потрапили ще 23 юнаків та дівчаток віком від 13 до 17 років.

 

Читайте також