За 5 кілометрів від Рівненщини ввели карантин через скаженого вовка

У білоруському прикордонному селі Ласицьк, за 5 кілометрів від території Рівненської області, на два місяці запровадили карантин. Днями у цьому селі скажений вовк покусав трьох жінок. Потерпілих госпіталізували до лікарні. Про це інформує Media-Polesye.

Пошуки агресивної тварини тривали близько доби. Вовка помітили лісівники у сусідньому селі, які висаджували молодий ліс. Невдовзі хижака застрелив єгер.

Працівники ветеринарної станції взяли біологічний матеріал тварини для аналізу. З'ясувалося, що у головному мозку вовка був вірус сказу. Труп утилізували. 

Зараз в селі проводиться подворовий обхід. У жителів з'ясовують, чи немає постраждалих від укусів тварин людей. Перевіряється дотримання правил утримання собак, котів та інших тварин. Ветеринари проводять вакцинацію тварин проти сказу. Посилено контроль за безпритульними тваринами. Районне ЖКГ веде відлов бродячих і бездоглядних собак і кішок.

Місцевий сільвиконком проводить перереєстрацію сільськогосподарських тварин, кішок і собак. Мисливці орієнтовані на вилучення диких м'ясоїдних тварин - лисиці, вовка, єнотовидного собаки.

 

Читайте також